AK Parti İstanbul İl Başkanlığını İşgal Girişimi Davası

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığının işgal girişimine ilişkin 14'ü tutuklu 75 sanığın yargılandığı davada mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi Aralarında uzman erbaşların da bulunduğu rütbeli 15 sanık dışındaki diğer sanıkların dosyalarının ayrılmasına hükmeden mahkeme, duruşmayı aralık ayına erteledi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığının işgal girişimine ilişkin 14'ü tutuklu biri firari, 75 sanığın yargılandığı davada mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, 15 rütbeli dışındaki erlerin dosyasının ayrılmasına hükmetti.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 13. duruşmaya, tutuklu 12 sanık katıldı.

Tutuklu 2 sanığın SEGBİS'le bağlandığı duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu. Tanıkların dinlenilmesinin ardından mahkeme heyeti, sanık ve avukatların tahliye ve diğer taleplerini dinledi.

Tabeplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme, tutuklu sanıklar eski binbaşı Faruk Şimşek, yüzbaşı Gökhan Güney, Hasan Hüseyin Altunsoy ve üsteğmen Muzaffer Dikencik ile diğer astsubay ve uzman çavuşların da yer aldığı biri firari 15 sanık dışında kalan erlerle ilgili dosyanın ayrılmasına hükmetti.

TBMM, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı adına katılan talebinde bulunan avukatların taleplerini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı 18 Aralık 2017'ye erteledi.
Kaynak: AA