Afşin'de MOBESE Sistemi Kuruluyor

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, ilçede plaka tanıma sisteminin de yer aldığı 21 noktada Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulumu çalışmalarına başlandığını söyledi.

Budan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü ile ASELSAN arasında imzalanan protokol çerçevesinde MOBESE altyapı çalışmalarının başladığını ve eylül ayında tamamlanacağını belirtti.

Sistemin güvenlik ve plaka tanıma anlamında ilçeye önemli katkısı olacağını dile getiren Budan, şunları söyledi:

'Afşin Emniyet Müdürlüğümüze sistem odası kurulmak üzere 17 adet MOBESE kamerası ve 4 tane de plaka tanıma sistemi olmak üzere toplamda 21 noktada kamera kurulacak. Bu bizim sürekli dört gözle beklediğimiz ve ilçemizde gerek suçun önlenmesinin önüne geçmek ve suç işlemeyi düşünen insanlar için caydırıcı bir özelliği olduğunu düşünüyoruz. Yüksek çözünürlük ve gece görüşü gibi özelliklere sahip kameralar polisimizin denetimlerine katkı sağlayacak.'

Çalışmaların başladığını dile getiren Budan, eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte ilçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde güvenlik kameralarının Afşin halkına hizmet edeceğini belirtti.

Kaynak: AA