Yaz Ortasında Kışa Hazırlanıyorlar

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yeni sezon için bakım çalışmalarına başlandı Sarıkamış Dağ AŞ Müdürü Urhan:'Tesislerimiz kış sezonunda yaklaşık 6 ay süreyle yerli ve yabancı turistlere aralıksız olarak hizmet veriyor. Biz de tesislerimizi elden geçirerek yeni sezona hazırlıyoruz'

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yeni sezon için bakım çalışmalarına başlandı.

Cıbıltepe Kayak Merkezi Mekanik Tesisler ve Pistler Bölgesi Sorumlusu da olan Sarıkamış Dağ AŞ Müdürü Ebubekir Urhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017-2018 kış sezonuna hazırlık amacıyla mekanik tesislerde bakım ve onarım çalışması başlattıklarını söyledi.

Geçen sezon yaklaşık 6 ay süreyle yoğun geçen kış döneminin ardından mekanik tesisler ve pistler bölgesinde yeni sezon için yaz mevsiminde bakım ve onarım çalışmalarının mutlaka yapılması gerektiğini belirten Urhan, şöyle konuştu:

'Tesislerimiz kış sezonunda yaklaşık 6 ay süreyle yerli ve yabancı turistlere aralıksız olarak hizmet veriyor. Biz de tesislerimizi elden geçirerek yeni sezona hazırlıyoruz. Tesislerimizde çalışan 15 kişilik ekiple şu anda 1'inci ve 2'nci etap telesiyejlerindeki mekanik, hidrolik, elektrik ve elektronik aksamlarında bakım, onarım ve çalışmasıyla ömrünü tamamlamış parçaların değişimini yapıyoruz. Ayrıca kumanda kulübeleri ile mekanik tesislerin dış yüzeylerini de boyuyoruz. Mekanik tesislerin bakımı bittikten sonra pistlerdeki tesviye ve temizlik işlerine başlayacağız.'

Ebubekir Urhan, bu çalışmaları Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesinin destek ve katkılarıyla gerçekleştirdiklerini ifade ederek, 'Amacımız önümüzdeki kış sezonunda gelecek konuklarımıza en iyi hizmeti sunmak.' dedi.

Kışın bu tür bakım ve onarım çalışması yapmanın zor olduğu 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi, kış sezonunda, sarıçam ormanları arasındaki toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan uzun ve alternatif kayak pistlerinin yanı sıra bilgisayar donanımlı olan, saatte bin 200 kişi taşıma kapasitesine sahip 4 telesiyej ve optik okuyuculu modern turnike sistemiyle kayakseverlere hizmet veriyor.
Kaynak: AA