Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal Açıklaması

'Zeytinköy'de sahici işler yapıp hayatı değiştirmeyi hedefliyoruz'.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Zeytinköy ve çevresinde kadın ve çocuklara yönelik Ankara ve Başkent üniversitelerince belediye işbirliğiyle yürütelen çalışmalara ilişkin, Zeytinköy'de sahici işler yapıp hayatı değiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ankara ve Başkent üniversitelerinin sosyal hizmet bölümleri ile Zeytinköy ve çevresinde kadın ve çocuklara yönelik programlar düzenlenmesi ile yaşlı evleri raporlaması için çalışma başlatıldı.

Belediyenin desteğiyle üniversitelerin ilgi bölümünde öğrenim gören 18 öğrenci, 4 Ağustos'ta tamamlamayı planladıkları program kapsamında, Zeytinköy Kadın Danışma Merkezi'nde çocukları için yaz okulu açtı, Gebizli Mahallesi'nde de kadınların ihtiyaç ve taleplerini belirlemek için saha çalışması yaptı.

Öğrencileri ziyaret eden Uysal, öğrencilerin hazırladığı ön rapor sunumunu dinledi.

Uysal, her iki üniversiteye de çalışma alanı olarak belki de Antalya'nın en zor noktasını tercih ettiği için teşekkür etti.

Saha çalışmasının sonuçları itibarıyla çok anlamlı olduğunu belirten Uysal, şunları kaydetti:

'Göreve geldiğimiz andan itibaren Zeytinköy ve çevresine ilişkin birçok proje önümüze getirildi. Her biri sorunları çözeceği iddiasına sahipti ama hepsinin ortak noktasını inşaat sektörü oluşturuyordu. Hal böyle olunca, bir tercih yapmak durumunda kalıyorsunuz. Biz tercihimizi bölge insanını kazanmaktan, şehir yaşamının bir parçası yapmaktan yana koyduk. Buna yönelik çalışmaya başladık ve devam ediyoruz. Siz de uyguladığınız yaz okuluyla bu çabanın bir parçası oldunuz. Teşekkür ediyorum. Biz, Zeytinköy'de sahici işler yapıp hayatı değiştirmeyi hedefliyoruz.'
Kaynak: AA