İstanbul'da yağış felaketi

İstanbul'da şiddetli sağanak, fırtına ve dolu hayatı felç etti. Sağanak sonrası pek çok noktayı su bastı, trafik felç oldu, vatandaşlar yollarda kaldı.

İstanbul'da yağış felaketi
İstanbul'da yağış felaketi
Yağış nedeniyle hava ve deniz ulaşımı da olumsuz etkilendi. Bazı noktalarda diz boyu su birikintisi oluştu. Cep telefonlarının zaman zaman çekmediği, bazı noktalarda elektrik kesintileri yaşandığı görüldü. Avrasya Tüneli geçici olarak kapatıldı. Deniz hatlarındaki bazı vapurlar yağış sırasında denizin ortasında bekledi, yolculara can yelekleri dağıtıldı. Dolu yağışının ise pek çok evin ve otomobilin camlarını kırdığı görüldü. Haydarpaşa Limanı'nda vinç devrildi, yangın çıktı, Kağıthane'de bir depoya yıldırım isabet etti, Şişli'de ise mezarlık duvarı yıkıldı, 2 kişi yaralandı...

YÜZEREK KURTULDU


İncirli Köprüsü'nde şiddetli yağış nedeniyle oluşan selden bir vatandaş yüzerek kurtuldu.

İstanbul'da yağış felaketi

SUDA BOTA BİNDİ

İstanbul sular altında kalırken bu anları eğlenceli hale getirmek isteyen bazı vatandaşlar ise suda ilginç görüntülere yol açtı. Bir vatandaş adeta gölete dönüşen su üzerinde bot ile yolculuk ederek suyun tadını çıkardı. Bir başka vatandaş ise suyun içerinde yüzmeye çalışarak ilginç görüntüler oluşturdu.

 

SİMİTÇİ TEZGAHINI BIRAKMADI

Üsküdar'da bir simit satıcısı ise aşırı yağış nedeniyle simit tezgahıyla birlikte suda mahsur kaldı. Simitçi yağışa rağmen tezgahını bırakmadı.

İstanbul'da yağış felaketi

CAN YELEKLERİ GİYDİRİLDİ

Karaköy'den Kadıköy'e 18:00'de hareket eden şehir hatları vapurunda fırtına sebebiyle yolculara can yelekleri giydirildi.

İstanbul'da yağış felaketi

METRODA MAHSUR KALDILAR


İstanbul'da yaşanan etkili yağışla birlikte vatandaşlar metroda mahsur kaldı.

TABELA DA MİNARE DE UÇTU


İstanbul'da yağış nedeniyle Haydarpaşa Garı'nın üstündeki TCDD tabelası ile Haydarpaşa Camii'nin minaresinin uçtu.

ELLERİYLE BALIK YAKALADI


Ataköy'de şiddetli yağışın ve fırtınanın ardından bazı balıklar dalgalarla birlikte yollara saçıldı. Bu sırada balıkları fark eden bazı vatandaşlar balıkları yoldan geçen araçların altında kalmasını engellemeye çalıştı. Balıkları elleriyle tutarak denize atmaya çalışan vatandaşların çabası kameralara yansıdı.



SELE KAPILAN KEDİYİ KURTARDI

İstanbul'da etkili olan yağmur sonrası, suda mahsur kalan kediyi kurtaran vatandaş ise sosyal medyada en çok konuşulan konulardan birisi oldu.