GÜNCELLEME - İzmir'deki Orman Yangını

Bayındır ilçesinde önceki gün ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları, 8 helikopter ve 4 amfibi uçağın desteğiyle devam ediyor İzmir Orman Bölge Halkla İlişkiler ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Coşkun:' Yangının ilerlemesi durduruldu. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Ancak bölgede rüzgar etkili'AÇIKLAMALAR EKLENDİ

İzmir'in Bayındır ilçesinde önceki gün ormanlık alanda çıkan yangına 8 helikopter, 4 amfibi uçağı, 150 arazöz ve çok sayıda iş makinesiyle müdahale ediliyor.

Kızılkeçili ile Ovacık mahalleleri arasında bulunan Lütuflar mevkisindeki ormanlık alanda 25 Temmuz'da başlayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Sabah saatlerinde yeniden çalışmalara katılan 8 helikopter ile 4 amfibi uçak, ekiplere destek veriyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanındaki illerden gönderilen takviye personel, 150 arazöz, 18 dozer ve 40 su tankeri ve yer ekipleriyle çalışmalar devam ediyor.

- Alevler kontrol altına alındı

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, alevlerin kontrol altına alındığını, hem havadan hem de karadan soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yaklaşık 500 hektarlık alanın zarar gördüğünün tahmin edildiğini bildiren yetkililer, söndürme işlemlerinin ardından yapılacak incelemeyle net sonuçlara ulaşılacağı bilgisini paylaştı.

Dün gece Karaköy ve Kabaçınar mahallelerini tehdit eden yangının da kontrol altına alındığı kaydedildi.

- Coşkun: 'Yangının ilerlemesi durduruldu'

Söndürme çalışmalarına bölge halkı da katılarak, orman bölge ekiplerine destek verdi.

İzmir Orman Bölge Halkla İlişkiler ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Tacettin Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ' Yangının ilerlemesi durduruldu. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Ancak bölgede rüzgar etkili. Bu nedenle yangını kontrol altına aldığımızı söylemek yanlış olur.' diye konuştu.

Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, yangının çıkış nedenin araştırıldığını söyledi.

Öte yandan yanın söndürme çalışmalarına katılan Karaköy Mahallesi sakinlerinden Yusuf Mucuk (59), yaptığı açıklamada, rüzgarın etkisiyle evlerine doğru ilerleyen yangını söndürmek için ekiplere yardım ettiklerin söyledi.

Mucuk, mahalle sakinlerinin seferber olduğunu belirterek, 'Köyün içindeki yaşlılar ambulanslarla ve araçlarla Turgutlu ve çevre köylere sevk edildi. Bizler de yangını söndürme çalışmalarına katıldık. Çok korktuk. Dün akşam burada cehennemi yaşadık. Allah tekrar göstermesin.' diye konuştu.

Aynı mahallede iki oğlu ve torunlarıyla yaşayan Atiye Mete (78) de dün akşam saatlerinde rüzgarın etkisiyle alevlerin evlerine doğru ilerlediğini ancak rüzgarın tersten esmeye başlamasıyla büyük bir felaketten kurtulduklarını anlattı.

Mete, 'Çok korktuk ama rüzgar ters yönden esince ve ekipler müdahale edince yangın bizim evlere gelmedi. Ben zaten evimi terk etmedim.' dedi.
Kaynak: AA