GÜNCELLEME - Gaziantep'te Terör Operasyonu

Hatay'da geçen ay 'canlı bomba' eylemi hazırlığındayken gözaltına alınan 5 terör örgütü DEAŞ mensubuyla birlikte hareket ettiği belirlenen ve Gaziantep'te yakalanan zanlı tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ.

Hatay'da 'canlı bomba' eylemi hazırlığındayken yakalanan DEAŞ üyesi 5 teröristle birlikte hareket ettiği belirlenen ve Gaziantep'te yakalanan kişi tutuklandı.

Terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin engellenmesinin yıl dönümünde, ülke genelinde düzenlenen 'Milli Birlik ve Demokrasi Günü' etkinliklerinde DEAŞ terör örgütü tarafından silahlı ve canlı bomba/intihar eylemi gerçekleştirileceği yönündeki bilgiler üzerine bir dizi çalışma yapıldı.

Bu kapsamda 23 Haziran'da Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçerken Hatay'da, üzerlerinde canlı bomba yelekleriyle yakalanan terör örgütü DEAŞ mensubu 5 intihar eylemcisiyle birlikte hareket ettiği belirlenen ve üzerinde sahte kimlik bulunan örgüt mensubu, 13 Temmuz'da Gaziantep'te gözaltına alındı.

İsmi açıklanmayan şüpheli, sağlık kontrolünün ardından çıkarıldığı mahkemece, 'terör örgütüne yardım' suçlamasıyla tutuklandı.

Kaynak: AA