Demokrasi İçin Motorla 5 Bin Kilometre Katetti

Öz Finansİş Sendikası Ordu İl Temsilcisi Bekçi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla motosikletle 26 ilden geçerek 5 bin kilometre yol yaptı Bekçi: 'Yaptığım yolculuk, darbe girişimi sırasında yaşananların unutulmaması ve şehitlerimizin anısının yaşatılması için ufak bir katkı sağlamışsa bu benim için en büyük mutluluk olur'.

Öz Finans-İş Sendikası Ordu İl Temsilcisi Mehmet Emrah Bekçi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla motosikletle 26 ilden geçerek 5 bin kilometre yol katetti.

Ankara'ya ulaşan Bekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz şehit ve gazilerini anmak için motosikletine astığı Türk bayrağıyla Türkiye'nin 26 ilini kapsayan 5 bin kilometrelik yolculuğa çıktığını söyledi.

Yolculuğuna, 15 Temmuz etkinliklerine katıldıktan sonra 18 Temmuz'da Ordu'dan başladığını anlatan Bekçi, önce Tokat'a, oradan da İç Anadolu'ya geçiş yaptığını ifade etti. Ardından Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Adana, İçel ve Antalya güzergahını takip ettiğini aktaran Bekçi, Ege illerinin ardından Marmara'ya gittiğini, son durağının Bolu üzerinden geldiği Ankara olduğunu belirtti.

Yolculuğa tek başına çıktığını dile getiren Bekçi, 'Yolculuğa arkadaşlarımla çıksaydım, bu farkındalık yolculuğu olmaktan çıkarak geziye dönüşecekti. Çünkü arkadaşlarımla yardımlaşıp yolculuğu rahat ve keyifli bir hale getirecektik. Ben bu yolculuğu yaparken sıkıntıları tek başıma aşmak istedim.' dedi.

Gittiği illerdeki vatandaşlara, yolculuğa çıkış sebebini anlattığında herkesin kendisine yardımcı olduğunu söyleyen Bekçi, 'Pek çok kişi yanıma gelerek su ve yiyecek ikram etti. Bir ihtiyacım olup olmadığını sordu. Bu da beni çok mutlu etti.' dedi.

Bekçi, Çanakkale ve İstanbul illerini de kapsayan yolculuğu sırasında, Çanakkale'de Gelibolu'daki şehitlikleri ziyaret ettiğini, İstanbul'a vardığında da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçerek 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na gittiğini, şehitler için dua ettiğini anlattı.

Darbe girişimi sırasında Türk milletinin yaşadığı acıların bir daha tekrarlanmamasını dileyen Bekçi, 'Yaptığım yolculuk, darbe girişimi sırasında yaşananların unutulmaması ve şehitlerimizin anısının yaşatılması için ufak bir katkı sağlamışsa, bu benim için en büyük mutluluk olur.' dedi.

- Öz Finans-İş Genel Başkanı Eroğlu

Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu da sendikalarının Ordu il temsilcisi Bekçi'nin,15 Temmuz şehit ve gazilerini anmak adına motosikletiyle yolculuğa çıkmak istediğini söylediğinde, tüm sendika temsilcilerinin bu haberi coşkuyla karşıladığını aktardı.

Eroğlu, Bekçi'nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı yolculuğun, darbe girişimi sırasında yaşananları unutturmamak ve milli iradeye destek vermek adına anlamlı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA