Çanakkale'de Olumsuz Hava Koşulları

Biga ilçesine bağlı Tokatkırı köyünde tarım arazileri şiddetli dolu nedeniyle zarar gördü Gelibolu'da yıldırım, orman yangını çıkmasına neden oldu.

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Tokatkırı köyünde, tarım arazileri şiddetli dolu nedeniyle zarar gördü. Gelibolu'da ise 3 ayrı bölgeye yıldırım düştü.

Dolu nedeniyle biber, tohumluk mısır, silajlık mısır, ayçiçeği ve domates gibi ürünler zarar gördü. Yağışın ardından Biga Ziraat Odası tarafından zarar tespit çalışmaları başlatıldı.

Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, kuvvetli dolu yağışının bölgedeki çiftçileri olumsuz yönde etkilediğini belirterek, 'Tokatkırı köyünde 500 dönüm kapya biber, 300 dönüm domates, bin 500 dönüm mısır zarar gördü. Ürünlerin yüzde 100'ü kaybedilmiş vaziyette.' dedi.

Biber üreticisi Ufuk Tosun ise dolu nedeniyle 12 dönümde ekili ürününün zedelendiğini, bir süre sonra çürüyeceğini belirterek, maddi kaybının yüksek olduğunu aktardı.

- Gelibolu ilçesinde, 3 ayrı bölgeye yıldırım düştü.

Gök gürültülü kuvvetli sağanakla birlikte yıldırımların ilki Cumalı köyündeki ormanlık alana düşerek yangına neden oldu. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Bir süre sonra bir apartman bacası ile askeri alandaki ağaçlıklara yıldırım düştü. Buradaki yangın da ekiplerce kısa sürede kontrol altına alındı.
Kaynak: AA