Başpehlivan Balaban, Başkan Çetinkaya'yı Ziyaret Etti

ANTALYA – 656. tarihi Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban ve kardeşi Turan Balaban, antrenörü Hasan Aydın ile birlikte Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret etti.

Çetinkaya, ata sporu yağlı güreşe Kumluca ve yöresinde vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildiğini, buna bağlı olarak güreş yapan sporcuların sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Kumluca'da yapılan güreşlerin de Türkiye genelinde marka güreşler arasında yer aldığını ifade eden Çetinkaya, 'Kumluca'da yapılan güreşlerde İsmail Balaban, Orhan Okulu ile final güreşi yapmışlardı. Kırkpınar güreşlerinde de aynı pehlivanlarımız final yaptı. Kumluca güreşleri ve Kırkpınar güreşlerinin kürsüsü aynı veya yakın isimlerden oluşuyor. Bu sonuca göre Kumluca güreşleri her yıl Kırkpınar'ın sonucunu belirliyor. Bu sonuçlarda yaptığımız güreşler adına bizi mutlu ediyor.' diye konuştu.

Kırkpınar Başpehlivan'ı İsmail Balaban'ı elde ettiği başarılardan dolayı kutlayan Çetinkaya, bundan sonraki süreçte de başarılarının devamını diledi.

656. tarihi Kırkpınar Başpehlivan'ı İsmail Balaban da Çetinkaya'ya güzel dilekleri ve ata spor yağlı güreşe verdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bu yıl Kırkpınar'da birinci olarak büyük sevinç yaşadığını, bundan sonraki hedefinin ise üç yıl üst üste başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak olduğunu belirten Balaban, bu konuda kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda Başkan Çetinkaya, Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban'a altın hediye etti.

Kaynak: AA