Başkan Çerçi Ağaç Gerginliğinin Ardından Mahalle Sakinlerini Ağırladı

İki gündür Akgedik Mahallesinde belediye ve mahalle sakinlerini karşı karıya getiren ağaç sökme gerginliğinin ardından Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, mahalle sakini bir grup vatandaşı makamında ağırladı. Başkan Çerçi, “Kimse endişe etmesin, biz sözümüzün arkasındayız. Akgedik’te vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Başkan Çerçi Ağaç Gerginliğinin Ardından Mahalle Sakinlerini Ağırladı
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Akgedik Mahalle sakinlerini ağırladı. Ziyarette Meclis Üyeleri Necip Denktaş ve Mustafa Gürler de hazır bulundu. Akgedik Mahalle sakinlerine belediyenin yapacağı projeleri anlatan Başkan Çerçi, mahallelilerin sorularını da cevapladı. Başkan Çerçi, Akgedik’te Türkiye’nin en önemli projelerinden birini hayata geçireceklerini belirterek, Akgedik bölgesinin projeler ile daha da canlanacağını kaydetti.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, şöyle konuştu:

”Orada 4-5 tane parsel var. 176 parsel de belediyeye geçen parseldir. TOKİ buraya girerken imar planları daha önceden yapılmış. Burada bir imar revizyonu yapma ihtiyacı doğdu. TOKİ’nin plan yapma yetkisi var. TOKİ’nin kanuna göre hem 1000’lik hem de 5000’lik plan yapma yetkisi var. 5000’lik plan yapıldı, içine 1000’lik plan yapıldı. Eksikliklerin düzeltilmesinin ardından burada imar uygulaması yapılacak. Plana göre parseller çıkacak. Daha sonra Tapu Dairesi bize yeni tapular verecek. Şu anda bizde de tapu yok. Bu planlar çıkacak. Vatandaşlarımıza muhtemelen 4 kata imar çıkacak olan parsellerden vereceğiz. Cebinizden hiç para harcamadan müteahhide verdiğinizde size ikişer tane daire verirler. Bunun sözünü verdik. Kimse endişe etmesin, biz sözümüzün arkasındayız. Akgedik’te vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Bu tapuları bizler vatandaşımızın enkaz bedeli karşılığında takas yapacağız. Hak sahiplerine TOKİ’den kurasız ev vermeyi düşünüyoruz. Hak sahiplerine, kendi aralarında belirlenen kura ile blokların belirleneceği şekilde ücretini ödemek koşuluyla ev vermeyi hedefliyoruz. Akgedik bölgesinde mahallenin yaklaşık 300 metre dışında tescil dışı bir alanda derenin hemen kenarında Devlet Su İşleri’nin (DSİ) görüşü alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED Raporu alınarak bütün bu toplu konut alanının geçici arıtmasının bağlanacağı paket arıtma tesisi yapılacak. MASKİ ile bu konunun görüşmesi yapıldı. Plana göre TOKİ tarafından yapılacak olan sistemler MASKİ’ye devredilecek. İki yıl, bilemediniz üç yıl içerisinde MASKİ’nin burada projesi hayata geçecek. MASKİ daha sonra burayı kaldıracak. Belli yerlerde yine kullanabilecek. Kimse endişe etmesin.”

Akgedik mahalle sakinleri de Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye güvendiklerini vurgulayarak, “Başkanımız bizim merak ettiğimiz soruları içtenlikle cevapladı. Kendisine güveniyoruz. Bilgi karmaşasından kaynaklı bir takım yanlış anlaşılmalar oldu. Başkanımızın açıklamaları bizleri aydınlattı” dedi.

Kaynak: İHA