Başkan Ak Açıklaması 'Karar Mekanizmasına Vatandaşlarımızı Da Dahil Ederek Onlar İçin Hizmet Üretiyoruz'

Pınarbaşı Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Karar mekanizmasına vatandaşlarımızı da dahil ederek onlar için hizmet üretiyoruz” dedi.

Başkan Ak Açıklaması 'Karar Mekanizmasına Vatandaşlarımızı Da Dahil Ederek Onlar İçin Hizmet Üretiyoruz'
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören’in mahallelerini adım adım gezerek vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Pınarbaşı Mahallesi’ne konuk olan Başkan Ak, Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Bünyamin Gülümser’i ziyaret ettikten sonra Şehit Polis Behram Aktaşlı Parkı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Ak’a AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert ve Muhtar Bünyamin Gülümser de eşlik etti. Limonata ve simit ikramının yapıldığı park sohbetinde vatandaşın taleplerini dinleyen Ak, daha sonra asfalt seriminin yapıldığı Bolayır Sokak’ta incelemelerde bulundu. Keçiören Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce ilçe genelinde bu yıl 45 bin ton asfalt seriminin yapıldığını belirten Başkan Ak, Pınarbaşı Mahallesi’ne bağlı Balmumu, Buca, Bolayır ve Böğürtlen sokaklarda asfalt seriminin tamamlandığını, Osmangazi, 23 Nisan, Köşk, Bağlarbaşı mahallelerinde de asfalt serimi yapacaklarını söyledi.



“Talepler dinleniyor, çözüm üretiliyor”

Aşıkpaşa Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret ederek "hayırlı kazançlar" dileyen Ak’ın bir sonraki durağı ise Osmanlı Halk Pazarı oldu. Pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla kısa süreli sohbetlerin ardından Ak, Osmanlı Halk Pazarı önüne kurulan Keçiören Belediyesi tırındaki halk günü buluşmasında Pınarbaşı Mahallesi sakinlerinin talep ve önerilerini dinledi. Katılımcı yerel yönetim anlayışıyla sorunlara anında müdahale edildiğini ve belediyenin yetkili birimlerinin harekete geçtiğini ifade eden Başkan Ak, "Karar mekanizmasına vatandaşlarımızı da dahil ederek onlar için hizmet üretiyoruz. Keçiörenlilerden gelen taleplere göre bir yandan sorunlara çözüm üretirken, diğer taraftan vatandaşlarımızın bizimle paylaşmak istedikleri proje ve çalışmaları da değerlendirme imkanı buluyoruz. Halkımızla beraber olmanın, onların sorunlarına çözüm üretmenin ve Keçiören’i birlikte yönetmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.



Küçük Yağız’dan Başkan Ak’a sünnet düğünü daveti

Yaz sıcağında parklara akın eden vatandaşlarla park sohbetlerinde bir araya gelen Ak, Fatih Sultan Parkı’ndaki vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirerek muhabbet etti. Anneannesi ve dedesiyle parkı gezen Yağız Yıldız (6), Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı bir anda karşısında görünce şaşkınlığını gizleyemeyerek, "Başkanım bu cumartesi sünnet düğünüm olacak, siz de gelir misiniz?" davetinde bulundu.

Daha sonra Ardahan Sokak üzerindeki Uğur Apartmanı sakinleriyle "Komşu Buluşmasında" bir araya gelen Ak, kentleşme ile birlikte giderek azalan komşuluk ilişkilerine ve komşu hakkına da dikkat çekti. Apartman sakinleriyle çay sohbetinde buluşan Ak, “Apartmanda oturan birçok kişi karşısındaki komşusunu tanımıyor. Dinimiz bizi komşuluk haklarından sorumlu tutar. Peygamber Efendimiz (S.A.S) ‘Allah neredeyse komşuyu komşuya mirasçı kılacaktı’ demiştir. Bizler zaman zaman komşularımıza gidip, zaman zaman da misafir ediyoruz. Birbirimizi anlamak, sevmek, yardım etmek o şehirde mutluluğu artırır. Nasıl ki evlerimizde huzurlu yaşıyorsak, şehirler de insanlara huzur vermelidir. Biz millet olarak birlikte yaşayan, sevinçlerini, acılarını paylaşan bir milletiz. Şehirleri binalar, yollar değil, insanlar anlamlı kılar, temel olan insandır. Komşuluğu, arkadaşlığı, dostluğu, birlik beraberliği ön plana çıkarmalıyız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA