Aydın'da Maden Ocağı Eylemi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir grup vatandaş maden ocağının yerini incelemeye gelen bilirkişi heyetini protesto etti.

Yeniköy Mahallesi'nde yapılmak istenilen ancak Kuşadası Belediyesi ile bazı vatandaşların şikayeti nedeniyle yargıya taşınan maden ocağı inşaat alanının incelenmesi için mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi heyeti bölgeye geldi.

Heyetin incelemesi sırasında bir grup vatandaş ile bazı belediye meclis üyeleri, üzerinde çeşitli sloganlar yazılı pankartlarla protesto gösterisinde bulundu.

Gösteri yapan grup adına konuşan avukat Cem Altıparmak, özel bir firmanın maden işletmek için ruhsat aldığını belirterek 'Maden ruhsatı 93 hektar için alınmış. ÇED için gerekli olan 25 hektardır. 400 bin ton üretimi dikkate alan ruhsat sahipleri, ÇED raporu gerekmesin diye 5 hektar alan, 390 bin ton üretim izni istiyor. 26 Aralık 2016'da izin verilmiş. Buna karşı mahalle sakinleri 26 Ocak 2017'de Aydın 1. İdare Mahkemesine dava açtık.' dedi.

Mahalle Muhtarı Mümtaz Mert de 'Bu mahallede yaşayan 750 insanın, bir o kadar canlının hayatı hiçe sayılıyor. Patlatılacak dinamitler, tesisin çıkaracağı toz, kamyonların trafiği mahallenin sonu olacak.' iddiasında bulundu.

Bilirkişi incelemesinin ardından eylemci grup da bölgeden ayrıldı.

Kaynak: AA