Antep Fıstığında İlk Hasada Ödül

Gaziantep'te yılın ilk mahsul kabuklu Antep fıstığını yetiştiren çiftçiler, altınla ödüllendirildi.

Gaziantep'te yılın ilk mahsul kabuklu Antep fıstığını yetiştiren çiftçiler, Nizip Ticaret Borsasınca (NTB) altınla ödüllendirildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Gaziantep ve Şanlıurfa başta olmak üzere birçok ilde üreticilerin önemli geçim kaynakları arasında yer alan Antep fıstığında yılın ilk mahsul ürünü hasat edildi.

Nizip ilçesine bağlı Sarıkoç Mahallesi'nden Ahmet Naim ve Aşağı İncirli Mahallesi'nden Mehmet Şerif Gürsöz tarafından yetiştirilen Antep fıstığı, sezonun ilk ürünü olarak kayıtlara geçti.

NTB'de düzenlenen törende, Naim ve Gürsöz, tam altınla ödüllendirildi.

NTB Meclis Başkanı Mahmut Şahin, törende ilçenin en önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan Antep fıstığının üretimini teşvik etmek maksadıyla her yıl ödül töreni düzenlendiğini söyledi.

İlk hasadı gerçekleştiren çiftçileri sembolik olarak tam altınla ödüllendirdiklerini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

'Amacımız bölgemizin en temel ürünlerinin başında gelen Antep fıstığı üretimine olan ilgiyi artırmaktır. Bu nedenle ilçe genelinde birçok vatandaşımızın tek geçim kaynağı olan fıstığın katma değeri yüksek bir ihraç ürünü olarak hem ülke ekonomimize hem de çiftçilerimize ciddi katkılar sunacağına inanıyorum.'

Altınla ödüllendirilen üreticiler ise NTB yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: AA