Antalya'daki Evde Meydana Gelen Patlama

TÜBİTAK Başkanı Ergin, patlamada yaralanan baba ile oğlunu ziyaret etti.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Ahmet Arif Ergin, Antalya'da meydana gelen patlamada yaralanan baba ile oğlunu ziyaret etti.

Saklıkent'te düzenlenen '20. Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği'ne katılmak üzere Antalya'ya gelen TÜBİTAK Başkanı Ergin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretten sonra Ergin, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine geçti.

Hastane girişinde Başhekim Prof. Dr. Bülent Aydınlı tarafından karşılanan Ergin, Ortopedi Servisinde tedavi altında tutulan, 17 yaşındaki Altuğ Özışık'ı ve yine patlamada yaralanan TÜBİTAK'ta görevli babası Tuncay Özışık'ı ziyaret etti.

Ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.

Konyaaltı ilçesi Altınkum Mahallesi'nde bulunan 8 katlı bir apartmanın 7. katındaki evde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana gelmiş, deney yaptıkları öne sürülen TÜBİTAK Gözlemevi'nde görev yapan Tuncay Özışık, eşi Hatice Özışık ve oğulları Altuğ Özışık yaralanmıştı.

Hafif yaralı çift, ağır yaralı oğullarını otomobille yakınlardaki özel bir hastaneye götürmüş, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Altuğ Özışık, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Altuğ Özışık'ın iki elini kaybettiği belirtilmişti.

Kaynak: AA