Ankara Festivali'nde 'Mobil Manav' Açılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Uluslararası Büyük Ankara Festivali" cumartesi günü start alıyor. Başkentliler, festival kapsamında ilçelerdeki üreticilerin temin ettikleri organik ürünleri satın alma imkanı bulabilecek.

Ankara Festivali'nde 'Mobil Manav' Açılacak
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından cumartesi günü düzenlenecek “Uluslararası Büyük Ankara Festivali"nde Başkentliler bir yandan eğlenirken, diğer yandan da Büyükşehir’in ilçelerdeki üreticilerden temin ettiği organik ürünleri satın alma imkanı bulabilecek. Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Ankaralıların festivalde Büyükşehir Belediyesi’nin hibe projesiyle “İyi Tarım Uygulama Sertifikası” alarak üretim yapan Ankaralı çiftçilerin ürettiği doğal, temiz et ve süt ürünleri ile sebze ve meyvelerinden alabileceklerini söyledi.

Türkiye’de bir ilk olarak festival için "mobil manav" tasarladıklarını belirten Güven, “Büyükşehir Belediyesi’nin eski bir otobüsünü komple manava çeviriyoruz. Büyük süpermarket zincirlerinin manav reyonundan bile büyük olacak. İçinde soğuk dolapları olan, 52 kasalı bir satış aracımızda Ayaş’ın domatesini, Güdül’ün biberini, Beypazarı’nın havucunu, Ankara’da doğal üretilmiş ne varsa festival boyunca satışını yapacağız. Satışımızı BELSO yapacak” dedi.

Güven, festivalde bir diğer sürprizlerinin ise organik et ve süt ürünlerinin yapılacağı bir “konteynır-şarküteri” olacağını belirterek, “Şarküteri konteynırımızda Ankaralı üreticilerden temin ettiğimiz doğal peyniri, tereyağını, süt ürünlerini, aynı zamanda et ürünleri ve çiğ süt satacağız. Festival alanında sütmatik cihazı da kuruyoruz. Tüm Ankaralıları, doğal ürünler almak için festivale bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA