Suluova'da Biyogaz Elektrik Üretim Santrali

Suluova’da kurulacak 2. biyogaz elektrik üretim santralinin değerlendirilmesi için danışma toplantısı yapıldı.

Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nde (TDİ Besi OSB) gerçekleştirilen toplantıda konuşan, Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Esem Kodaman, toplantının amacının kurulacak biyogaz elektrik üretim santralinin çevreye ve bölgeye katkısı ile varsa zararları konularında fikir alış verişinde bulunmak olduğunu söyledi.

Kurulacak olan tesisinde tavuk ve büyükbaş hayvan atıkları ile tarımsal atıkların ham madde olarak kullanılacağını, elektrik enerjisi ile organik gübre üretilerek ekonomiye kazandırılacağını belirten Kodaman,

'Santralin kurulumu için üretim lisans başvurusu EPDK tarafından değerlendirme süreci devam ediyor. 30 milyon euroluk bir yatırımla yapılacak tesiste Avrupa teknolojisi kullanılacak. İhale edilmesinin ardından santralin kurulumuna 2017 yılının son çeyreğinde başlanacak ve 2018 yılının son çeyreğinde işletime geçmesi planlanıyor.' ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Kaymakam Vural Karagül, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Balçı, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davut, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tacettin Özmen ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: AA