Sakarya'da FETÖ/PDY Davasında Karar

'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan sanık, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Sakarya'da 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan sanık, adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, sanık öğretmen Ahsen Bucak, avukatı ve yakınları katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından savunma yapan sanık Bucak, 2007-2009 arasında İstanbul'da üniversite sınavlarına hazırlanmak için örgütle irtibatlı FEM Dershanesi'ne gittiğini söyledi.

Burayı, evine yakın olduğu ve dönemin en iyi dershaneleri arasında gösterildiği için tercih ettiğini belirten sanık Bucak, '2009'da Sakarya Üniversitesi Matematik Öğretmenliği'ni kazandım. 2013 yılında mezun oldum, atanamadım. 2014'de ileride birikimim olsun diye Bank Asya'da bireysel emeklilik hesabı açtırdım, bu hesaba para yatırdım, talimatla hareket etmedim.' diye konuştu.

Bucak, 'ByLock' tespit edilen hattın kendi adına kayıtlı olduğunu dile getirerek, 'Bu programı indirmedim ve kullanmadım. Bu iddiayı kabul etmiyorum. Eşim de tutukludur, kendi hattı üzerinden 'ByLock' iddiası söz konusudur. Bu örgütün bilerek ya da bilmeyerek hiçbir faaliyetine katılmadım. FETÖ'ye üye olmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum, tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum.' dedi.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Ahsen Bucak'ın 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatı, mütalaaya katılmadıklarını ifade ederek, müvekkilinin tahliyesini ve beraatını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Bucak'ın 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme ayrıca tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne alarak, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla sanığı tahliye etti.
Kaynak: AA