Kampüsler Baştan Aşağı Yenileniyor

Eskişehir Anadolu Üniversitesi kampüslerindeki altyapı ve üstyapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Kampüsler Baştan Aşağı Yenileniyor
Yaz aylarının gelmesi ve öğrenci yoğunluğunun azalmasıyla birlikte kampüslerdeki çalışmalar da hız kazandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Son üç yıldır kampüslerimizin altyapısına önemli yatırımlar yapıldı. Önümüzdeki üç ay içerisinde tamamlamayı planladığımız çalışmalar sonunda inşallah önümüzdeki on beş yirmi yıl sıkıntı yaşamayacağız’’ dedi.

Anadolu Üniversitesi, geçtiğimiz yıl başta bina ve ek blok inşaat çalışmaları olmak üzere binaların yenilenmesi, çevre düzenlemeleri, sulama tesisatı, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yapımı, asfaltlama, yol yapımı, zemin güçlendirmesi gibi pek çok faaliyete imza attı. Bu çalışmalar kapsamında 2016 yılı içerisinde 220 bin metrekarelik bir yeşil alanın otomatik sulama işleri tamamlandı. Yine altyapı çalışmaları çerçevesinde 1921 metrelik bir alanın yol kenarları yağmur suyu hattı yapıldı. İlerleyen dönemlerde yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçebilmesi adına üstyapı çalışmalarının yanında altyapı çalışmalarına da önem veren Anadolu Üniversitesi, bu kapsamda 318 metrelik bir kanalizasyon hattının da işlerini tamamladı.

Kampüsün 15 yıllık kaldırımlarının yenilenmesinde sona gelindi

Geçtiğimiz yıl, Yunus Emre Kampüsünde yapımı gerçekleşen asfalt çalışmaları ile Açıköğretim Fakültesi arkasından başlayıp Turizm Fakültesi hattını içeren bölümde kaldırım yenileme çalışmaları tamamlanmıştı. Kaldırım yenileme çalışmalarının devamı ise içinde bulunduğumuz yaz aylarında kampüsün ana güzergahını içeren hat boyunca gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Cumhuriyet Kapısı ile Eczacılık Fakültesi Kapısı arasındaki ana arterde 4 bin 500 metre uzunluğundaki alanda kaldırım çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Yunus Emre Kampüsü yol ve otopark asfaltlanması kapsamında 11 bin 848 metrekare, Eğitim Fakültesi Dekanlık arkası yağmur suyu yenilenmesi işleri için ise 695 metre alanda çalışmalar sürüyor.

Merkez otoparkının yapımına başlandı

Yunus Emre Kampüsünün otopark sorununu çözmek adına Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi karşısında yer alan ve kampüs için merkezi konumda bulunan otopark çalışmasına da başlandı. Yürütülen çalışmalar tamamlandığında kampüs, iki katlı ve araç kapasitesi daha fazla olan mekanik bir otoparka sahip olacak.

Ekim ayına kadar tamamlanması planlanan çalışmalar

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ek blok inşaatı tamamlandı. Fakültenin yeni inşa edilen bloğunun önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde hizmete açılması planlanıyor. Bunun yanı sıra Japon Bahçesi’ndeki çevre düzenlemelerinde sona gelindi. Geçtiğimiz yıl personelin kullanımına açılan çok sayıda sosyal tesis alanına, yapılan düzenlemelerle yenileri eklendi. Kampüsün sera binası ve Hukuk Fakültesi arkasında gerçekleştirilen peyzaj çalışmaları ile çehresi değişmeye devam ediyor.

İki Eylül Kampüsünde de yenilikler devam ediyor

Peyzaj çalışmalarının sürdürüldüğü İki Eylül Kampüsünde ise ikinci kapının açılabilmesi için yapılan çalışmalarda sona gelindi. 2 bin 453 metre uzunluğunda olan ve bisiklet yolunun da yer aldığı yeni yapılan yolun ardından ikinci kapının da Ağustos ayı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.
Kaynak: İHA