Gümrük Süreleri Dolan Araçlara Polis Engeli

Eskişehir'de gümrük süreleri dolduğu tespit edilen 20 araç yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen önleyici devriye hizmetleri ve uygulamalarda 20 lüks aracın yakalandığı, 18'ine Gümrük Kanunu kapsamında idari işlem yapıldığı, 2'sine ise ilgili kanun gereği işlem yapıldığı aktarıldı.

Ele geçirilen tüm araçların İl Gümrük Müdürlüğüne teslim edildiği ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

'Gümrük Müdürlüğünce yakalanan araç sürücülerine araç modeline göre en az bin ile 2 bin lira arasında idari ceza kesilmiştir. Aracı ülkemize sokan kişilere de aracı teslim almaya gelmeleri halinde aynı şekilde aracın otopark, çekici gibi masrafları dahil 3 bin ile 5 bin lira civarında idari ceza kesildiği, yakalanan araçların büyük çoğunluğunun Gürcistan ve Bulgaristan ülkelerine ait olduğu ancak bunun yanında İngiltere, Romanya, İsviçre, Rusya, Azerbaycan, Fransa ve Almanya'ya ait plakalı araçların da usulsüz kullanıldıkları tespit edildiğinden gerekli işlemler yapılmıştır.

Yakalanıp Gümrük Müdürlüğüne teslimi yapılan araçların piyasa fiyatının yaklaşık 2 milyon lira civarında olduğu tespit edilmiştir. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerimizce internet üzerinden Eskişehir'de satışa çıkarılmış olduğu tespit edilen 1 araca da yine adli ve idari yönden gerekli işlemler yapılmıştır.'

Açıklamada ayrıca, vatandaşların mağdur olmamaları için özellikle internet üzerinden satışı yapılan yabancı plakalı araçları satın almamaları, yabancı plakalı araçları usulsüz kullanmamaları, ruhsat sahibi veya vekaletname ile kullanabileceklerini beyan eden satıcılara inanmamaları ve bu şekilde araçları satanları ve kullananları polise ihbar etmelerinin büyük önem arz ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA