Fatih Altaylı'dan Fatih Terim açıklaması

Gazete Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Fatih Terim'in istifası ardından çok ağır yorumlarda bulundu.

Fatih Altaylı'dan Fatih Terim açıklaması
Fatih Altaylı'dan Fatih Terim açıklaması
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim görevi bıraktı. İstafa haberi ardından en ağır yorum Gazete Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan geldi.

'BÜYÜK GELİRİ BIRAKMAK İSTEMEDİ'
Habertürk ekranlarından canlı yayın konuğu olan Altaylı, istifaya şaşırmadığını söyledi. Fatih Terim'in karıştığı kavgayla ilgili düzenlediği basın toplantısında bu kararı alması gerektiğini savunan Altaylı, 'Kariyerine ve ortaya koymaya çalıştığı kişiliğe bu daha çok yakışırdı. Ancak yapmadı. Fatih Terim büyük hatalar yaptı. Belki elde ettiği büyük geliri bırakmak istemedi. Belki de onlar beni yollasınlar, tazminatımı versinler demek istedi.' dedi. 

'HATASINI SIVADI'
Fatih Terim'in hatalarını sıralayan Altaylı, 'Damarına basınca çok büyük tepkiler verdi. Arda meselesini başından sonuna kadar yanlış yönetti. Kebapçı baskını meselesi kendisi bir hata. Sonrasında yaptığı basın toplantısı o hatayı sıvamak haline geldi.  Pişmanlık belirtmediği gibi bir de horozlanıp, dayılandı. Terim peş peşe büyük hatalar yaptı. Bu hataların bir bedeli olmalıydı.' ifadesini kullandı.

'NEREYE SOKUP ÇIKARTACAKLARINI BİLEMEZSİNİZ'

Altaylı şöyle devam etti: Fatih Terim büyükdükçe küçülmeyi bilmedi. Alçak gönüllü ve daha sevecen olmayı... Bu bir kültür meselesi. Yetişmeyle ilgili bir şey. Fatih'in kişiliği öyle değilmiş. Hepimizin bir ego problemi var ama bu egoyu bir yerde dizginlemek gerekiyor. Dizginleyemeyince başınıza bela oluyor. Fatih'te yaşanan örnek bu. Fatih kültürel olarak o egoyu destekleyecek bir donanıma sahip değildi. Herkes size imparator dediği zaman, sizin imparator olmadığını bilmeniz gerekir. Başarılıyken imparatorsunuz, başarısız olduğunuz anda sizi nereye sokup çıkartcaklarını bilemezsiniz.  O yüzden egosunu bastıran bir tavır içinde olmalıydı.