'Evdeki Hayatlar Projesi'

Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun İl Müdürlüğünce evde sağlık hizmetleri alan kişilerin hayatları ve hizmetlerden memnuniyetlerinin kamuoyuna duyurulması amacıyla başlatılan 'Evdeki Hayatlar Projesi' devam ediyor.

BİK Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar, İlkadım ilçesinde yatağa bağımlı eşine bakan 80 yaşındaki Fatma Kara'yı ziyaret etti.

Bayraktar, Sağlık Bakanlığından evde sağlık hizmeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından da evde bakım hizmeti alan Aydın Kara'nın sağlığı ve bakımıyla ilgili Fatma Kara ile görüştü.

Kara, eşinin sağlık hizmetlerinin Samsun Kamu Hastaneleri Birliği tarafından görevlendirilen doktor ve hemşire tarafından evde yapıldığını, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğünden de tuttukları bakıcının ücretinin karşılandığını, verilen hizmetlerden son derece memnun olduğunu dile getirdi.

Zor zamanlarında devletin yanlarında olduğunu söyleyen Kara, 5 çocuk annesi olduğunu ve 14 yıldır da felçli eşine baktığını anlattı.

Eşinin balıkçı olduğunu ve felç geçirmesi sonucu yatağı bağımlı hale geldiğini belirten Kara, şu bilgileri aktardı:

'Eşim 14 senedir böyle yatıyor. Konuştuklarımızı duyuyor ama cevap veremiyor. Ben hep eşimin yanındayım. 14 senedir kapıdan bir komşuya gitmiş kul değilim. Hep bu evin içindeyim. Bakımını tek başıma yapamıyorum. Altını bakıcıyla birlikte değiştiriyoruz.' dedi.

Eşini çok sevdiğini söyleyen Kara, 'Bir defasında yeğenim Trabzon'a anasının babasının mezarına götürmüştü onu, ben burada dört gözle bekledim. Yalnızlık zor.' diye konuştu.

- Toplumsal bilincin oluşmasını amaçlıyoruz

Bayraktar ise 'Evdeki Hayatlar Projesi' kapsamında gazetecilerle aileleri ziyaret etmeyi sürdürdüklerini anlattı.

Toplumsal bilincin oluşması kapsamında başlattıkları projenin amacına ulaşmasından duydukları mutluluğu dile getiren Bayraktar, şunları kaydetti:

'Ziyaretler neticesinde toplumsal bilinç oluştuğunu görmekten memnuniyet duyuyoruz. İnsanlar yaşıyor, ölüyor, süreç devam ediyor. Biz insanlığın yaşaması için mücadele ediyoruz. Bu teyzemle amcamın devlet her türlü ihtiyacını karşılıyor. Onların sadece sevgiye ve selama ihtiyaçları var. Biz de bunu karşılamak için buradayız. İnsanlığı yaşatmamız lazım. İnsanlığı yaşatabilir, toplumsal bilinci oluşturabilirsek çok daha farklı noktalara ülkemizi taşıyacağımıza inanıyoruz.'

Kaynak: AA