Etiyopya Hükümet Sözcüsü'nden AA'ya Övgü

Etiyopya Hükümet Sözcüsü Lencho: 'AA gerçeğe hizmet ediyor' 'AA'nın Etiyopya'daki yayınları kamu diplomasisi yapmamıza yardımcı oluyor. Eğer AA bu hızla giderse, Türk halkı Etiyopya'yı daha iyi tanıyacak'

Etiyopya Hükümet Sözcüsü Dr. Negeri Lencho, Anadolu Ajansı'nın yayın politikasını överek, 'AA gerçeğe hizmet ediyor.' dedi.

Lencho, AA Afrika Editörü İbrahim Tığlı'yı başkent Addis Ababa'daki İletişim İşleri Ofisinde kabul etti.

AA'nın haberlerini takip ettiğini söyleyen Lencho, 'AA'nın Etiyopya'daki yayınları kamu diplomasisi yapmamıza yardımcı oluyor. Eğer AA bu hızla giderse, Türk halkı Etiyopya'yı daha iyi tanıyacak.' ifadelerini kullandı.

Ülkedeki resmi medya organlarının ve İletişim İşleri Ofisi'nin Anadolu Ajansı ile işbirliği yapmak için hazır olduğunu kaydeden Lencho, 'Birlikte çalışmak zorundayız. Bizlerin Türk halkına ve hükümetine yönelik algısı çok pozitif.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika'ya özel bir önem verdiğini belirten Tığlı ise 'AA dünya genelinde 12 dilde yayın yapıyor. Dünyanın farklı köşelerindeki abonelere Etiyopya'yı ve Afrika'yı tanıtmak için çaba sarf ediyoruz.' diye konuştu.

Etiyopya'da İngilizce, Türkçe ve Arapça haber masalarının olduğunu kaydeden Tığlı, yakında ülkede Fransızca masasını da açmayı planladıklarını dile getirdi.
Kaynak: AA