Deutsche Börse Grubu'nun Net Geliri Ve Karı Arttı

Alman Deutsche Börse AG Grubu'nun bu yılın ikinci çeyreğinde net geliri 623,6 milyar avroya, net karı da 232,8 milyar avroya yükseldi.

Frankfurt merkezli Deutsche Börse AG Grubu, yılın ikinci çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, grubun net geliri yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 4 artarak 623,6 milyar avroya çıktı. Geçen yılın ikinci çeyreğinde bu rakam 600,7 milyar avro düzeyindeydi.

Bu artış, büyük oranda Clearstream segmentindeki olumlu gelişmelerin yanı sıra Eurex'te faiz oranı türevleri işlem hacmindeki yükselişten kaynaklandı.

Söz konusu dönemde, Deutsche Börse AG hissedarlarına atfedilebilir düzeltilmiş net kar ise yüzde 7 artarak 232,8 milyar avro seviyesinde gerçekleşti. Grubun vergi ve faiz öncesi karı da 340,3 milyar avro olarak belirlendi.

- 'İş büyümesi beklentilerimizin biraz altında'

Deutsche Börse AG Finans Direktörü Gregor Pottmeyer, sonuçlara ilişkin açıklamasında, 'Yapısal büyüme girişimlerimizle, ilk 6 ayda planlandığı gibi ilerliyoruz ancak konjonktürel etkileri tamamen telafi edemedik.' ifadesini kullandı.

İş büyümesinin beklentilerin hafif altında kaldığını belirten Pottmeyer, 'İş büyümesi beklentilerimizin biraz altında olsa da bakış açımıza göre yılın ikinci yarısında konjonktürel ortamın iyileşmesi durumunda tüm yıl için kazanç tahmininin alt sınırını elde etmek hala mümkün.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA