Deniz Harp Okulu Öğrencileri Açık Deniz Eğitiminde

Öğrenciler, 'açık deniz eğitimi' kapsamında Malta'nın La Valetta Limanı'nı ziyaret etti.

Deniz Harp Okulu öğrencileri, 'açık deniz eğitimi' kapsamında Malta'nın La Valetta Limanı'na ulaştı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Deniz Harp Okulu öğrencilerinin, 14 Temmuz-13 Ağustos 2017'de TCG BAYRAKTAR gemisi ile sırasıyla Çanakkale, İzmir, La Valetta/Malta, Girne/KKTC, İçel, Aksaz/Marmaris, Foça/İzmir ve Gökçeada/Çanakkale liman ziyaretlerini kapsayacak şekilde açık deniz eğitimlerine iştirak ettiği bildirildi.

Bu kapsamda, öğrencilerin 23-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında La Valetta/Malta Limanı'nı ziyaret ettiği belirtilen bilgi notunda, 20-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında İzmir-Malta intikal seyri süresince nazari ve uygulamalı eğitimlerin icra edildiği aktarıldı.

Malta liman ziyareti kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Malta Büyükelçisi Reha Keskintepe'nin ziyaret edildiği ifade edilen bilgi notunda ayrıca Malta Meclis Başkanı Anglu Farrugıa ve Malta Dışişleri Bakanı Hon Carmelo Abela tarafından TCG BAYRAKTAR'ın gezildiği belirtildi.

Bilgi notunda, öğrencilerin Malta Türk Şehitliği'ni ziyaret ettiği ve şehitlerin anısına çelenk bıraktığı da kaydedildi.

Kaynak: AA