Başkandan Belediyeye Gelir İçin Buğday Hasadı

Yenipazar Belediye Başkanı Özden, belediyeye ait arazide personeliyle buğday hasadına katıldı Özden: 'Ekiminden hasadına kadar tamamı belediye personelimizle yapıldı. Ekstra bir işçilik maliyeti olmadı. Gelir gideri hesapladık. Bu hasattan 2530 bin lira kazanmayı hedefliyoruz' 'Bazı belediyeler için bu rakam küçük olabilir ama bizim bir aylık personel giderimiz. Vatandaşa hizmette kullanacağımız iki aylık akaryakıt giderimiz'

HARUN KAYMAZ - Bilecik'in Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, vatandaşa hizmette kullanılmak üzere belediyeye ait arazide personeliyle buğday hasadı yaptı.

Marmara Bölgesi'nin verimli tarım arazilerine sahip illerinden Bilecik'te, Yenipazar Belediyesinin ek gelir sağlamak için uygulamaya koyduğu proje dikkati çekiyor.

Belediyeye ait araziye ekilen buğdayın hasadını personeliyle yapan Başkan Özden, buradan elde edilecek geliri vatandaşa hizmette kullanacak.

Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 70 nüfuslu ilçede tarım ve hayvancılıkla geçinildiğini, son zamanlarda meyveciliğin de geliştiğini belirtti.

Belediyenin kapısının her daim vatandaşa açık olduğunu anlatan Özden, 'Vatandaşlarımız, içlerinden gelen bir belediye başkanının odasına isteği zaman girip çıkıyor, derdini anlatıyor. Bununla gurur duyuyoruz.' diye konuştu.

Göreve geldiği günden itibaren ek gelir arayışlarına girdiklerini bildiren Özden, 'Ekonomik tablo pek iyi değildi. Bu da yeni gelir getirici kaynaklar bulmamızı gerektirdi. Bin nüfuslu bir ilçede ek gelir bulmak çok kolay değil. Tamamı bize ait 77 bin 504 metrekare tarlamız vardı. Biraz araştırma yaptık, çiftçiler, ziraat odası yetkilileriyle bilgi alışverişinde bulunduk. Sonunda ekim yapmaya karar verdik.' dedi.

- 'Paranın nerede kullanılacağını web sitemizde paylaşacağız'

Personeliyle kolları sıvayarak işe giriştiklerini dile getiren Özden, şunları kaydetti:

'Ekiminden hasadına kadar tamamı belediye personelimizle yapıldı. Ekstra bir işçilik maliyeti olmadı. Gelir gideri hesapladık. Bu hasattan 25-30 bin lira kazanmayı hedefliyoruz. Bazı belediyeler için bu rakam küçük olabilir ama bizim bir aylık personel giderimiz. Vatandaşa hizmette kullanacağımız iki aylık akaryakıt giderimiz. Araziyi kiralamaya sıcak bakmıyoruz. Kiralayınca 3-4 bin liraya gidiyor.'

Tüm personele özverileri için teşekkür eden Özden, 'Hasattan kazandığımız paranın miktarını ve nerelerde kullanılacağını, billboard ve web sitemizde paylaşacağız. Halkımızın ihtiyacı için kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA