Bakan Kurtulmuş, 'Türkiye Dünya Süper Ligine Çıkacak'

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Futbol tabiriyle Türkiye henüz dünyanın süper ligine çıkmadı. Şu anda play-of oynuyoruz. Birileri de Türkiye’nin üstüne basıyor ki tekrar aşağı lige düşsün. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye önümüzdeki birkaç yılı çok iyi değerlendirerek dünyanın süper ligine çıkacak" dedi.

Bakan Kurtulmuş, 'Türkiye Dünya Süper Ligine Çıkacak'
Bakan Kurtulmuş, Antalya’da katıldığı Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısının ardından, AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Numan Kurtulmuş, Antalya’da turist sayısının 20 milyona ulaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Türkiye’nin son dönemlerde büyük ilerleme kaydettiğini ifade eden Bakan Kurtulmuş, "Futbol tabiriyle Türkiye henüz dünyanın süper ligine çıkmadı. Şu anda play-of oynuyoruz. Birileri de Türkiye’nin üstüne basıyor ki tekrar aşağı lige düşsün. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye önümüzdeki birkaç yılı çok iyi değerlendirerek dünyanın süper ligine çıkacak. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Türkiye’nin güzel günler göreceğine şahit olacağız. Biz sadece Türkiye’nin zengin bir ülke olmasını istemiyoruz. Dünyada zulmün önlenmesi için Türkiye’nin güçlü olmasını istiyoruz" diye konuştu.



“Mescid-i Aksa açıklaması”

Suriye ve Irak’taki gelişmeleri de yorumlayan Bakan Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin ilerleyişinin durdurulması terör örgütleriyle çevrelenmeye çalışılıyor. PKK terör örgütü ile 40 yıldır uğraşıyoruz. Bu terörün Türkiye’ye maliyeti 1,5 trilyon dolar. Eğer bu parayı teröre değil de Türkiye’nin gelişmesine harcasaydık, Antalya’da 20 milyon turist hedefine zaten ulaşmış olurduk. Bu oyunu bozmak boynumuzun borcudur. Burada kazanan İsrail’deki siyonist hedeflerini gerçekleştirmek isteyen yönetim kazandı. 1967 yılında hiçbir şekilde kesilmemiş olan Mescid-i Aksa’da namaz kılınması maalesef iki haftadır engellendi. İnsanları dedektörlerle arayarak camiye girişine izin verildi.

O da belli yaşın üstündekilere. İnsanların üstüne sis bombalarıyla saldırdılar. Batı dünyasından ses çıkmıyor. Türkiye olarak sesimizi sonuna kadar çıkarıyoruz" dedi.



“İmkanı olan Kudüs’e gitsin“

Partililere Kudüs’e gitmeleri çağrısında bulunan Bakan Kurtulmuş, "Kudüs davasına sahip çıkacağız. İmkanı olan Kudüs’ü ziyarete gitsin. Oraya gidelim ki Müslüman kardeşlerimiz yalnız olmadıklarını görsünler" diye konuştu.

15 Temmuz darbe kalkışmasını da değerlendiren Kurtulmuş, bu kalkışmanın Türkiye’nin yaşadığı en büyük ihanet olduğunu vurguladı.

İl Başkanı Rıza Sümer ise, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’a yeni görevinde başarılar dileyerek, Antalya ve Türkiye turizmi için önemli çalışmalara imza atacağını kaydetti.

Bakan Kurtulmuş, parti ziyaretinden sonra Antalya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel tarafından karşılanan Bakan Kurtulmuş, burada hatıra defterini imzaladı.
Kaynak: İHA