Ahıskalı Türk Cemiyetleri Temsil Heyeti Kuruldu

Bursa Birleşik Ahıskalı Türkler Derneği Başkan Vekili Serverov: 'Kağıt üzerinde değil, gerçek anlamda birliğin oluşturulması amacıyla, hukuk ve demokratik ilkelerin verdiği haklara dayanılarak, gerekli teşkilatlanmanın gerçekleştirilmesi için oluşturulan heyet faaliyetlerine başladı'.

Bursa Birleşik Ahıskalı Türkler Derneği öncülüğünde 'Ahıskalı Türk Cemiyetleri Temsil Heyeti' kuruldu.

Yurt içi ve dışında yaşayan Ahıska Türklerinin sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin katıldığı Genişletilmiş İstişare Toplantısı sonucunda oluşturulan heyetin üyeleri, Merinos Parkı Gölpark Sosyal Tesisleri'ndeki basın toplantısında yol haritalarını açıkladı.

Bursa Birleşik Ahıskalı Türkler Derneği Başkan Vekili ve heyet üyesi Şemseddin Serverov, yaptığı konuşmada, vatandaşlık, ikamet izni, sağlık ve eğitim sorunlarına kalıcı çözümler bulunamadığını savundu.

Ahıska Türklerinin vatanının Türkiye olduğunu belirten Serverov, şunları kaydetti:

'Türk varlığını, bayrağını, vatanını namusu ve şerefi bilen Ahıskalı Türkler ne yazık ki kendileri için özel olarak kabul edilen 2 Temmuz 1992 tarihli Ahıska Türklerinin Türkiye'ye Kabulü ve İskanına Dair Kanun'dan tam anlamıyla yararlanamamaktadır. Ahıskalı Türkler, temsil edilme konusunda boşluk içindedir. Kağıt üzerinde değil, gerçek anlamda birliğin oluşturulması amacıyla, hukuk ve demokratik ilkelerin verdiği haklara dayanılarak, gerekli teşkilatlanmanın gerçekleştirilmesi için Ahıskalı Türk Cemiyetleri Temsil Heyeti oluşturuldu. Heyet, faaliyetlerine başladı.'
Kaynak: AA