15 Temmuz Şehitleri, Süphan Dağı'nda Anıldı

Ağrı Dağcılık İl Temsilciliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Süphan Dağı'nın zirvesine Türk bayrağı dikildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmetşafi Erim ile Ağrı Dağcılık İl Temsilcisi Servet Arslan'ın da aralarında bulunduğu 21 kişilik ekip, geçtiğimiz pazar 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla deniz seviyesinden 4 bin 58 metre yüksekliğinde bulunan ve Türkiye'nin 3'üncü büyük dağı olan Süphan Dağı zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.

Erim, yaptığı açıklamada, Fetullahcı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları tarafından yapılan 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek ve şehitleri anmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Erim, '15 Temmuz şehitlerimiz anısına pazar günü düzenlediğimiz Süphan Dağı zirve tırmanışında, ekip arkadaşlarımızla zirveye 6 saatte çıkılıp, 4 saatte inilmiştir. Toplam 10 saat süren etkinlikte pazar günümüzün tamamı 15 Temmuz şehitlerimize ayrılmıştır.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA