Yeni Karaağaç Köprüsüne Müezzinoğlu'nun Adı Verilecek

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, 'Edirne'de sayın Müezzinoğlu'nun ismini yaşatacağız inşallah. Karaağaç Köprüsü, Dr. Mehmet Müezzinoğlu Karaağaç Köprüsü olacak. Bakanlıktan geldi, onaylandı.' dedi.

İl Başkanı Akmeşe, il başkanlığında düzenlediği toplantıda, teşkilat çalışmaları devam ederken, Edirne'ye yönelik yatırımların da sürdürüldüğünü söyledi.

Hıdırlık tabyasının restorasyonunun tamamlandığını ifade eden Akmeşe, 'Açılışın ardından röleve çalışmaları devam etmekteydi. Bu çalışmalar da bugün itibariyle bitmiş durumda. 3 Ağustosta da ihalesi gerçekleşecek. Edirne'nin turizmine gerçekten katkılar sağlayacak bir proje. Biz burasını müze olarak da kullanmak istiyoruz. Edirne'nin fethinden, 1361'den bu güne kadar Fatih Sultan Mehmet, Edirne müdafi Şükrü Paşa ve 1. Murat'tan birçok eser müzede sergilenecek.' diye konuştu.

Edirne'nin turizm kenti olmaya aday olduğunu ifade eden Akmeşe, müzenin kentin turizmine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

- Yüzme havuzu tesisleri

Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yapımı devam ettirilen yüzme havuzu tesislerinin de 29 Ekim'de açılacağını ifade eden Akmeşe, Kırkpınar alanının yenilenmesi için de belediye, bakanlık ve kendilerinin ciddi emek verdiğini söyledi.

Akmeşe, geçen hafta gerekleşen Enez Av ve Balık Festivali'nin başarıyla tamamlandığını dile getirdi. Enez-Keşan otoyolunun yatırım programına alındığını ifade eden Akmeşe, yolun 2019'un sonuna kadar hem doğalgaza hemde yoluna kavuşacağını dile getirdi.

-Yeni Karaağaç köprüsü

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu'nun Edirne'ye büyük hizmetler verdiğini ifade eden Akmeşe açılacak Karaağaç Köprüsü'ne, Dr. Mehmet Müezzinoğlu Karaağaç Köprüsü adı verileceğini belirterek, Sayın Mehmet Müezzionğlu'nu unutmayacağız arkadaşlar.' dedi.

Konuşmaların ardından Akmeşe, belde başkanlıklarına yeni atananlara görevlendirme belgelerini verdi.

Kaynak: AA