Yaşlılar Huzuru Doğada Buldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğinde huzurevinden alınan yaşlılara, Kartepe ilçesindeki Doğal Yaşamı Koruma Parkı gezdirilerek, güzel bir gün yaşamaları sağlandı Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Demirel: 'Doğada insanlar huzuru buluyor. Dışarıda çoğu yerde alamayacakları huzurun doğada temin edilebileceğini düşünüyoruz'

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğinde düzenlenen organizasyonda, huzurevi sakinlerinin doğada bir gün geçirmeleri sağlandı.

Kartepe ilçesinde 2 bin dönümlük alanda bulunan Doğal Yaşamı Koruma Parkı'na otobüsle getirilen huzurevi sakinlerine, park ve içerisindeki hayvanlarla ilgili yetkililer tarafından bilgi verildi.

Daha sonra parkın bir bölümünü otobüsle, diğer bölümünü de yürüyerek gezen yaşlılar, günlerini farklı bir şekilde geçirme fırsatı yakaladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürü Osman Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Tabiattan bir tatlı huzur almaya geldik.' şeklinde bir sloganları bulunduğunu söyledi.

Huzurevinde zaman zaman kapalı ortamda kalan, birilerinin ilgisiyle günlük yaşantısını sürdüren insanları doğayla buluşturmak istediklerini ifade eden Demirel, 'Gayemiz, tabiattan bir huzur verebilmekti. Bu amaçla tasarladığımız aracımızla belirlediğimiz tabiat parklarında bu sakinlerimizi ağırlıyoruz. Kendilerine huzur alabilecekleri bir gün geçirmelerini sağlamak istedik. Bugün de bu amaçla buradayız.' şeklinde konuştu.

- 'Tabiattaki unsurlar, insanlarda güzel etkiler bırakıyor'

Huzurevi sakinlerinin yaban hayvanlarını buradaki doğal yaşam alanlarında görebileceğini anlatan Demirel, şunları kaydetti:

'Burada duyabilecekleri bir kuş sesi belki onları geçmişlerine götürecek, anılarını canlandıracak. Rehabilitasyon anlamında belki onlara katkı sağlayacak. Huzurun kaynağı bana göre tabiat diyebiliriz. İnsan psikolojik sıkıntılarından güzel ortamlarda kurtulur. Tabiat bu anlamda her türlü derdin devasını barındırıyor. Tabiattaki unsurlar, insanlara güzel etkiler bırakıyor. Doğada insanlar huzuru buluyor. Dışarıda çoğu yerde alamayacakları huzurun doğada temin edilebileceğini düşünüyoruz.'

Etkinliğe Demirel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, huzurevi sakinleri, görme engelliler ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA