Tekirdağ'daki 'Bylock' Operasyonu

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 18 kişiden 3'ü daha tutuklandı Böylece gözaltına alınan 128 kişiden 28'i tutuklandı, 70'i serbest bırakıldı, 30'unun emniyetteki işlemleri sürüyor.

Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 18 kişiden 3'ü daha tutuklandı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 18'nin işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlik, zanlılardan 3'ünün tutuklanmasına karar verirken, 5'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 15'i serbest bırakıldı.

- Süreç

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 'ByLock'u kullandıkları iddiasıyla imam, turizmci, gazeteci, bankacı, sağlık memuru, veteriner, öğretmen, doktor, hemşire, esnaf, işçi ve polis gibi meslek gruplarına mensup kişiler, iş adamları, ev kadınları ve öğrencilerin de aralarında olduğu 128 kişi gözaltına alınmıştı.

Daha önce şüphelilerden 80'i adliyeye sevk edilmiş 25'i tutuklanmış, 31'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 55'i serbest bırakılmıştı.

Yeni adliyeye sevk ve tutuklamalarla birlikte zanlılardan 98'i adliye sevk edilmiş, bunlardan 28'i tutuklanmış, 36'sı adli kontrol şartıyla olmak üzere 70 kişi de serbest bırakılmış oldu.

Gözaltındaki 30 kişinin emniyette işlemleri sürüyor.
Kaynak: AA