Prof. Dr. İnalcık'ın Vefatının Birinci Yılı

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: 'Bıraktığı birbirinden kıymetli yapıtlar, yetiştirdiği başarılı isimler, temelini attığı eğitim kurumlarıyla yalnızca ülkemize değil, dünyaya önemli hizmetlerde bulunmuş bir bilim adamı olan İnalcık'a, bıraktığı akademik miras dolayısıyla şükran borçluyuz'.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bıraktığı birbirinden kıymetli yapıtlar, yetiştirdiği başarılı isimler, temelini attığı eğitim kurumlarıyla yalnızca Türkiye'ye değil, dünyaya önemli hizmetlerde bulunmuş bir bilim adamı olan Prof. Dr. Halil İnalcık'a, bıraktığı akademik miras dolayısıyla şükran borçlu olduklarını belirtti.

Kurtulmuş, Prof. Dr. İnalcık'ın vefatının birinci yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, İnalcık'ı saygıyla andığını kaydetti.

Türk tarihinde siyaset, hukuk, kültür, ekonomi ve medeniyet alanlarında çığır açan çalışmalara imza atan İnalcık'ın, kararlı, ilkeli ve sağlam karakteriyle bu toprakların yetiştirdiği nevi şahsına münhasır bir isim olduğunu aktaran Kurtulmuş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

'Bıraktığı birbirinden kıymetli yapıtlar, yetiştirdiği başarılı isimler, temelini attığı eğitim kurumlarıyla yalnızca ülkemize değil, dünyaya önemli hizmetlerde bulunmuş bir bilim adamı olan İnalcık'a, bıraktığı akademik miras dolayısıyla şükran borçluyuz. Halil İnalcık'ı vefatının birinci yıl dönümünde hayırla yad ederken bir kez daha merhuma Allah'tan rahmet diliyorum.'
Kaynak: AA