Ordu'da FETÖ/PDY Davası

Soruşturma kapsamında tutuklu 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, yakınları ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık M.Ç, savunmasında, terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmedi.

Ortaokul ve lise okuduğu dönemlerde iki yıl yapıya ait yurtlarda kaldığını anlatan M.Ç, bu süre zarfında herhangi bir olumsuz eylem görmediğini öne sürdü.

M.Ç, İstanbul'da PTT'de memur olarak çalışmaya başladığı dönemde sohbetlere davet edildiğini belirterek, şunları ifade etti:

'Marmara Gönüllüler Derneğince sohbet ortamına davet edildim. Burada namaz kılınıyor ve sonrasında Kur'an-ı Kerim okunuyordu. Ancak devamında toplu olarak gerçekleştirilen etkinliklere katılmıyordum. Çünkü ileri derecede işitme kaybım var. Birebir konuşmalar dışında duyma konusunda sıkıntı yaşıyorum. Ayrıca dernekte yemek veriyorlardı. Bekar olduğum için de yemek için de orada bulunuyordum.'

Derneğe öğrenciler için kurban bağışında bulunduğunu aktaran M.Ç, 2007'den sonra söz konusu ortama girmediğini iddia etti.

Örgütün gizli haberle programı 'ByLock'u Fransa'da bulunan arkadaşıyla görüşmek için kurduğunu savunan M.Ç, 'Kendisi üniversiteden arkadaşım. Bu programı kullanarak görüşebileceğimizi söyledi. Bunun üzerine de programı telefonuma indirdim. Yazışmalarımız örgütsel içerikli değil, havadan sudan konuşuyorduk.' dedi.

Tutuklu İ.A. ise örgütle bir bağının olmadığını ve 'ByLock' kullanmadığını ileri sürdü.

Tanık olarak dinlenmek üzere aynı konudan Kahramanmaraş'ta tutuklu bulunan eski polis G.K, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşma salonuna bağlandı.

Sanıkla 2012-2013 yıllarında tanıştıklarını ve kendisini 'Mikail' olarak tanıttığını aktaran G.K, sanığın sohbete çağırdığını ve namaz kılıp Kur'an-ı Kerim okuduklarını ifade etti.

G.K, ByLock programını sanığın isteği üzerine telefonuna yüklendiğini anlatarak, 'Listemde bu kişi de ekliydi. Sanık 'telefon numaram sen de olmasın' diyerek programı yüklememi istedi. Kendisiyle bu program üzerinden dini içerikli paylaşımlarda bulunduk.' dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA