MOSB İle Türk Eximbank Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (MOBS) sanayicilerin, Türk Eximbank hizmetlerinden kolay yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

MOSB irtibat bürosunda düzenlenen törene MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, yönetim kurulu üyeleri, Sanayiciler ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım katıldı.

Türek, törende yaptığı konuşmada, Türk Eximbank'ın kuruluş amacının Türkiye’de ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi olduğunu söyledi.

MOSB'un, Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinin başında yer aldığını belirten Türek, 'Katılımcılarımız dünya pazarlarına açılma konusunda Türk Eximbank'ın yardımlarına ihtiyaç duyuyor. Bu, bir dizi işlemin yapılması anlamına geliyor. Türk Eximbank ile işbirliği yaparak katılımcılarımızın hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanmalarını amaçladık. Kurulan irtibat bürosu da bankanın faaliyetleri hakkında düzenli olarak katılımcılarımızı bilgilendirecek.' diye konuştu.

Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım ise imzalanan protokol ile MOSB bünyesinde bir irtibat bürosu kurulduğunu, katılımcıların bankanın kredi, sigorta ve diğer hizmetleri hakkında bilgilendirilmesi ve bu hizmetlere erişiminin kolaylaştırılmasının sağlanacağını kaydetti.

Kaynak: AA