Merkez İlçe Okul Ve Kurum Müdürleri Toplatısı

Bilecik’de merkez ilçe okul ve kurum müdürlerinin katıldığı bir değerlendirme toplatısı yapıldı.

Merkez İlçe Okul Ve Kurum Müdürleri Toplatısı
Atatürk İlkokulu’daki toplantıya Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, şube müdürleri, merkez ilçe okul ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda açıklama yapan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü birim amirlerine, okul ve kurum müdürlere teşekkür ederek, 2017-2018 eğitim öğretim yılının daha da başarılı ve sorunsuz bir yıl olmasını diledi. Durmuş, ”Okul-veli iş birliğini sağlayarak veli desteğini kuvvetli şekilde aldığımızda, başarının çok daha kolay elde edilebilir. Öğrencilerin motivasyonunun çok üst düzeylere yükselebilir. Günümüzde ailelerin genellikle aşırı korumacı bir yaklaşımla çocuklarını yetiştiriyorlar. Bu durumun öğrencilerde özgüven eksikliğini ortaya çıkarıyor. Bunun için, kendi başına karar verebilen, sosyal hayatın içine aktif olarak katılabilen, özgüveni yüksek, iyiyi kötüyü, doğruyu yanlışı, faydalıyı zararlıyı ayırt edebilen, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

“Müfredatlar demokratik katılım sağlanarak oluşturulur”

Yenilenen müfredatların demokratik katılım sağlanarak oluşturulduğunu belirten Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, ”Yeni müfredatta Değerler Eğitimi’ne özel bir yer ve önem veriliyor. Adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik ve yardımseverlik gibi kök değerlerin müfredata ekleniyor. 10 kök değer ve 9 temel yeterlilik ve beceri de yer alıyor. Yenilenen müfredatlar ilk olarak 1. 5. ve 9. sınıflarda uygulamaya konulacaktır. Müfredatın, öğrenciyi bilgi hamalı olmaktan kurtarıp, dersleri daha ilgi çekici hale getirecek. Yeni programlarla ilgili eğitici eğitimi alan öğretmenlerimizin plan dahilinde ilimizdeki öğretmenleri bu konuda bilgilendireceğiz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren bazı orta okullarımızın 5. sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitime geçecek. Bu okullar merkez ilçede Osmangazi ve Murat Hüdavendigar Ortaokulları, Bozüyük’te Saffet Şeker ve Yavuz Sultan Selim Ortaokulları, Osmaneli ilçemizde ise Cumhuriyet Ortaokulu olacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA