Kütahya'nın 'Balık Adamları' Her An Göreve Hazır

Kütahya’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde 8 yıl önce kurulan su altı arama ve kurtarma ekibi olası her türlü kayıp ve su altı aramaların da görev alıyor. Teorik ve pratik eğitimlerini devamlı sürdüren ekip, bugüne kadar 23 vakaya müdahale etti.

Kütahya'nın 'Balık Adamları' Her An Göreve Hazır
Hava sıcaklıklarının artması ile serinlemek isteyen vatandaşlar baraj ve sulama kanallarına akın ediyor. Olası bir boğulma vakasını kaçınılmaz kılan bu olaylar da baş rol oynayan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü su altı arama ve kurtarma ekipleri ise tam bu noktada vatandaşlara devreye giriyor ve önemi bir kat daha artıyor. Ekipler, "Boyunuzu geçen ve ayağınızın yere değmediği suya girmeyin" diyerek vatandaşları uyarıyorlar.

2009 yılından bu yana 23 olaya müdahale eden ekip şefi Ahmet Ayan, bu iş için özel dizayn edilmiş bir araç ile olaylara gittiklerini botlardan, dalış tüplerine kadar araç içerisinde bir çok malzemenin bulunduğunu söyledi.

Ayan, İçerinde ki malzemelerin her an hazır olduğundan dolayı ekip olarak kısa bir sürede olaylara müdahale edebiliyoruz" dedi.

Balık adamlardan Güray Semen, ekibin 2007 yılında İl Afet ve Acil Durum Müdürülüğü bünyesinde kurulduğunu, alınan eğitimler sonucunda 2009 yılından bu yana ise arama kurtarma faaliyetlerine katıldıklarını, 23’e vakanın çoğunluğunun çocuk olduğunu kaydetti.

Seme, vatandaşları, "Boyunuzu geçen ve ayağınızın yere değmediği suya girmeyin" diyerek uyardı

Ekibin en tecrübeli ismi Enver Gümüşgar, "Bu mesleği seçmemizin temel nedeni insanların su karşısında aciz olmaları, bundan dolayı vatandaşların kayıplarına karşı hüznünü dindirmek için bu mesleği yapıyorum" diye aktardı. (HCA-EFE)
Kaynak: İHA