Konyaaltı'nda Tarımsal Mücadele

Konyaaltı ilçesinde turunç ve nar ağaçlarında bulunan zararlılarla mücadele kapsamında parklara yararlı böcekler bırakıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, tarım arazilerinde zararlı böceklerle mücadelede kullanılan zirai ilacı en aza indirgeme çalışmaları kapsamında Konyaaltı Belediyesi, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) işbirliğiyle başlattığı 'Turunçgil ve Nar Unlu Bitine Karşı Biyolojik Mücadele Projesi' bölgedeki parklarda uygulanmaya başladı.

Uncalı Mahallesi'ndeki parkta 40'a yakın ağaca bırakılan yararlı böceklerle zararlılara karşı mücadele başlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tarımla uğraşan çiftçilere her zaman destek olduklarını ifade etti.

Geçen yıl oluşturdukları bir projeyle bitki atıklarından briket yakıt elde etmeye başladıklarını ve tamamen doğal yakıtı seralarda kullanılmak üzere çiftçilere hibe ettiklerini belirten Böcek, çiftçilerin yüzünü güldürecek proje başlattıklarını kaydetti.

Böcek, zararlı böceklerle mücadele eden yararlı böcekleri tarım arazilerine saldıklarını belirterek, projenin son ayağı olarak da parklarda bulunan turunç ağaçları için bir uygulama başlattıklarını bildirdi.

Kaynak: AA