Keçiörenli Çocuklar Yaz Kampında Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Keçiören Belediyesi, Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM) Yaz Kampı, çocukların doğayla iç içe bir ortamda hem eğlenmesi hem de öğrenmesi için Doğal Yaşam Atölyesinde birbirinden eğlenceli aktiviteler düzenliyor.

Keçiörenli Çocuklar Yaz Kampında Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor
Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM) ile Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) tarafından organize edilen "Doğal Yaşam Atölyesinde Uygulama Eğitimleri" Yaz Kampında 26 çocuk, doğayı tanırken sosyalleşiyor. Alternatif becerileri ortaya çıkaran mutfak, bilim, sanat, tasarla - yap - oyna, robotik, akıl oyunları atölye çalışmaları çocukların doğayı keşfetmelerine, ortak çalışma kültürü kazanmalarına, yeni dostluklar edinmelerine yardımcı oluyor. 7-14 yaş grubu arasındaki çocuklar eğitimde farkındalık çalışması kapsamında hem becerilerini keşfediyorlar hem de tüketim değil üretim toplumu bilinci kazanıyorlar. 3 Temmuz’da başlayan ve 28 Temmuz’da sona erecek program kapsamında haftanın 5 günü yoğun bir program çocukları bekliyor. Salı ve Perşembe günlerini Doğal Yaşam Atölyesinde geçiren çocuklar, Cuma günlerinde ise öğretici gezilere katılıyorlar. Enerji Parkı, MTA Tabiat Parkı Müzesi, Veterinerlik Müzesi, Ali Kuşçu Bilim Merkezi etkinliklerine katılan çocuklar antrenörler eşliğinde buz pateni ve buz hokeyini de denediler. Ayrıca Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi ile Japon Bahçesi ile Nallıhan’da Kuş Gözlem Evini ziyaret eden çocuklar fotoğraf çekmeyi de öğrendiler.

Yaz dönemi boyunca çocukları misafir eden Doğal Yaşam Atölyelerinin konuğu 26 çocuk ağaçlardan vişne toplayıp birlikte vişne suyu yaptılar. Vişneleri dalından toplamanın keyfine varan çocuklar daha sonra temizledikleri vişneleri eğitmenleri ile birlikte vişne suyu yapımına hazırladılar. Daha sonra ise kışa hazırlık kapsamında kurutmalık biber hazırladılar, survivor parkurunda ise eğlenceli rekabetler yaşandı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Doğal Yaşam Atölyesiyle ilgili şunları söyledi:

"Doğal Yaşam Atölyemiz çocukların açık havada öğrenerek eğlenmesine vesile oluyor, bu sayede teknoloji bağımlılığından da kurtuluyor, sosyalleşiyorlar. Şehrin karmaşasından uzakta canlıları tanıma ve eğitmenleri eşliğinde yeni beceriler kazanmasına aracılık eden uygulama alanımızdan çocuklar sadece yazın değil yıl boyu faydalanabiliyorlar."
Kaynak: İHA