İsrail'in Mescid-İ Aksaya Yönelik İhlallerine Tepkiler

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin, 'Yahudi polisinin Müslüman kitleye karşı bir baskısı, zulmü söz konusu. Biz bunu şiddetle kınıyoruz.' dedi.



Yurdunuseven, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisar'da ve tüm ilçelerde delege seçimlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çok geniş bir katılımla hiçbir problem olmadan delegelerin seçildiğini ifade eden Yurdunuseven, 'Şimdi inşallah 4-5 Ağustos tarihlerinde belde seçimlerini yaparak kongre takvimini başlatacağız. 6. Olağan Kongremiz inşallah 25 Şubat 2018 tarihine kadar tamamlanmış olacak.' diye konuştu.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine değinen Yurdunuseven, şunları kaydetti:

'Yahudi polisinin Müslüman kitleye karşı bir baskısı, zulmü söz konusu. Biz bunu şiddetle kınadığımızı belirtiyoruz. Yüzyıllarca bütün dinlerin mensuplarının bir arada yaşadığı dönemlerde olduğu gibi Kudüs’te kardeşçe yaşanabilecek bir toplum oluşmasını istiyoruz. Müslümanların ibadet özgürlüğünün verilmesini istiyoruz. Özellikle Cuma ve sabah namazlarının Yahudi polisler tarafından engellenmesini şiddetle kınıyoruz.'

Kaynak: AA