İş Adamı Samut'tan Birliktelik Çağrısı

İş adamı Hüseyin Samut, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra birliktelik çağrısında bulundu.

İş Adamı Samut'tan Birliktelik Çağrısı
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma etkinliklerinin yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla TBMM’de gerçekleştirilen programa katılan iş adamı Hüseyin Samut, milletçe sevinç, hüzün ve gurur gibi çeşitli duyguları bir arada yaşadığımız o kanlı gecenin yıl dönümünün, milletin yazdığı destanı hatırlamak adına önemli olduğunu söyledi.

Samut, aradan geçen 1 yıla rağmen millet olarak ilk geceki öfke ve gururu taze tuttuklarını belirtti.

Türkiye’de devletçilik adına tüm dünyaya ders niteliğinde bir resital sergilendiğini ifade eden Hüseyin Samut, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devlet ile milletin kenetlenmesinin bu resitalin büyük bir güce dönüşmesine vesile olduğunu kaydetti.

Devlet ile milletin el ele oluşturduğu bu gücün ise dosta güven, düşmana korku verdiğini ifade eden Samut, 15 Temmuz darbe gecesinden itibaren işine odaklanarak o karanlık günlerde bile yatırımlarına devam ettiğini ve geceleri ise meydanlarda millet ile omuz omuza demokrasi nöbeti tuttuğunu söyledi.

Samut, "Biz aileden devletine ve milletine sadık bireyler olarak yetiştirildik. Öyle ki, çocukluğumdan itibaren devletin her kademesiyle sürekli bir araya gelme fırsatım oldu. Her zaman milli birlik ve beraberlikten yana olduk. Çünkü biz birlik olunca çok güçlü oluyoruz. Bu birliğin en ayyuka çıktığı gün 15 Temmuz gecesi oldu. Tarih de böylesi bir kenetlenmeye şahitlik etti. O gece Türkiye’yi ayakta tutan manevi değer milli birlik ve beraberlikti. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi gerçekten biz o gece destan yazdık. Cumhurbaşkanımız o gece millete güç verdi. Zaten dünya lideri Cumhurbaşkanımızın gücü de milletti. Başta Türk milleti olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, devlet büyüklerimizden Devlet Bahçeli ve birçok önemli kişi kilit rol oynadı. Ömer Halis Demir gibi kahramanlarımız o karanlık gecenin yönünü değiştirdi. Bu destanın kahramanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Şehitlerimizi minnetle anıyor ve tüm kahramanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu destan asla unutulmayacak” dedi.



"Güçlü ekonomi için yatırımlara devam etmeliyiz"

Devletine sadık bireyler olmanın yanı sıra şirket politikasını da bu yönde idame ettiren başarılı iş adamı Hüseyin Samut bir de ekonomik çağrıda bulundu. En zor günlerde bile yatırımlarına hızla devam eden iş adamı, Türkiye’nin büyümesini önlemek isteyen dış mihraklarca sürekli söylemsel ve eylemsel tehditler ile karşı karşıya kalma olasılığının olduğunu belirterek; “En zor günlerde ve en kötümser söylemlere rağmen yatırımlara korkusuzca devam etmeliyiz. Onların istediği yatırımların durması, ekonominin zayıflaması ve Türkiye’nin kan kaybetmesi. Yatırımcılar olarak burada bizlere görev düşmektedir. Oyunları birlikte bozmalıyız” diye konuştu.

Kaynak: İHA