Eyüp Belediyesi'nden Yaz Spor Okulu Şenliği

Eyüp Belediyesi, 'Simurg 525 Yaş Arası Yaygın Eğitim Programı' kapsamında yaz spor okulları öğrencileri ve velilerine yönelik bir program düzenledi.

Eyüp Belediyesi, 'Simurg 5-25 Yaş Arası Yaygın Eğitim Programı' kapsamında yaz spor okulları öğrencileri ve velilerine yönelik program gerçekleştirdi.

Alibeyköy Spor Kompleksi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılışında konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, çocuklara ve gençlere daima önem verdiklerini belirterek, 'Onlar bizim geleceğimizdir demiştik ve demeye de devam ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın, şunları söyledi:

'Sportif etkinliklerini 2 aya sığdırmayıp 12 ay boyunca çocukları bu tür faaliyetlerle buluşturuyoruz. Yaz spor okulları, kış spor okulları olmak üzere 12 ay çocukları burada faydalandırmaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza buradaki eğitimler ve buradaki birliktelikler çok ciddi katkı sağlıyor, bunu biliyoruz, bunu ölçüyoruz, bunu takip ediyoruz, kanaatli bilgiye dayalı konuşuyoruz. Buralarda vakit geçiren çocuklarımız, derslerinde daha başarılı oluyor, davranışları daha doğru oluyor, sosyal ilişkileri daha gelişiyor, birçok yeteneği açığa çıkmış oluyor, kendine güveni geliyor. Her alanda çevresine ve toplumuna, ailesine saygılı bireyler olarak ilerliyor, çok net bir gözlemdir. Dolayısıyla bu çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz.'

Aydın, velilerden de özel ilgi ve katkı beklediklerini ifade ederek, herkesin kendi branşında, yeteneklerine uygun olanı yapmasını tavsiye etti.

Öğrencilerin Ali Kuşçu Uzay Evi'nde güneş gözlemi yapabileceklerini dile getiren Aydın, 'Bugün şölende çocuklarımızla bir araya geldik, onlarla selamlaştık, çocuklarımızla fotoğraflar çektireceğiz, hatıralar oluşturacağız. Burada akşama kadar bir sürecek bir dizi etkinliklere günü tamamlayacağız.' dedi.

-'Kendim oynuyormuş gibi farklı bir hisse kapıldım'

Yaz spor okuluna devam eden öğrenci Taha Fevzi Bekdemir (10) futbol ve basketbol branşlarına katıldığını aktararak, 'Benden başka kişiler oynarken bile öyle bir heyecanlandım ki kendim oynuyormuş gibi farklı bir hisse kapıldım. Bugünkü etkinliklerden ağızda kaşıkla yumurta taşıma, çuval yarışı ve halat çekme oyunlarına katıldım, bundan çok mutluluk duydum.' dedi.

Elifnur Doğan (13) ise basketbol, tenis ve yüzme branşlarındaki faaliyetlere katıldığını söyledi. Doğan, 'Buraya katıldığım için mutluyum, çok güzel etkinlikler oldu, çok eğlendim. Başkan Remzi Aydın’ın etkinliğe katılmasından mutluluk duyuyorum, çok heyecanlıyım.' diye konuştu.

Şenlik boyunca kaykay gösterisi, balon futbolu, su balonu, çuval yarışı, elma ısırma, kaşıkta yumurta taşıma, yoğurt içinde para bulma, sandalye kapma gibi gösteriler düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan şenliğe, 7-14 yaş arasındaki öğrenciler ve velileri katıldı.

Kaynak: AA