Bilecik'te Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlıkları

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş başkanlığında 2017-2018 eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısı yapıldı.

Durmuş, Atatürk İlkokulundaki toplantıda, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının daha başarılı ve sorunsuz bir yıl şekilde tamamlanması temennisinde bulundu.

Özellikle velilerin eğitim-öğretim sürecine katılması gerektiğinin altını çizen Durmuş, ''Okul-veli işbirliğini sağlayarak veli desteği alındığında, başarıyı daha kolay elde edilebiliriz. Öğrencilerin motivasyonu da üst düzeylere yükselebilir. Kendi başına karar verebilen, sosyal hayatın içine aktif olarak katılabilen, özgüveni yüksek, iyiyi kötüyü, doğruyu yanlışı, faydalıyı zararlıyı ayırt edebilen, milli ve manevi değerleri özümsemiş, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirmemiz gerekiyor. Yeni müfredat, öğrenciyi bilgi hamalı olmaktan kurtaracak ve dersleri ilgi çekici hale getirecek.' dedi.

Gazi Üniversitesi ile 'milli eğitim sistemi'nin amaçları doğrultusunda il bazlı eğitim sorunlarının araştırılması, önceliklendirilmesi, eylem planlarının oluşturulması amacıyla işbirliği protokolü imzaladıklarını kaydeden Durmuş, 'Yeni eğitim öğretim yılında üniversiteyle yapılan çalışmaların olumlu etkileri olacaktır.'' ifadesini kullandı.

Toplantı, yeni eğitim öğretim yılında yürütülecek çalışmalar, etkinlik ve projelerin görüşülmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA