Başkan Özaltun, Gazetecilerle Buluştu

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla ilçede görev yapan basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi.

Özaltun, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla ilçede Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeref Yaşar, Başkan Yardımcısı Hasan Narin ve Yönetim Kurulu üyeleri ile ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcilerini Beyşehir Belediyesi sosyal tesislerinden Taşköprü Aile Çay Bahçesi restoranında konuk etti.

Gazetecilerin Basın Bayramı'nı kutlayan Özaltun, gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Toplumun doğru bilgilendirilmesinin önemine dikkat çeken Özaltun, 'Bunu mümkün kılabilmek için de özgür bir basına ihtiyaç vardır. Sizler olmasanız bizler var olamayız.' dedi.

Özaltun, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, basın mensuplarına da bu süreçte önemli görevler düştüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

'Sizler, toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuoyuna duyurulmasında aracı olurken diğer yandan da kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rol üstlenmektesiniz. Bu doğrultuda doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, halkı ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirirken her birinize görevinizde başarılar diliyorum.'

Kaynak: AA