Apple Samsung'tan yakasını kurtarıyor

Apple kendi OLED teknolojisini geliştirerek Samsung’a olan bağımlılığını sona erdirmek niyetinde. Apple kimyasal buhar biriktirme (CVD) makineleri aldı ve bu makinelerle Tayvan’da sadece OLED ekran teknolojilerinin Ar-Ge’si için bir de tesis kurdu.

Apple Samsung'tan yakasını kurtarıyor
Apple Samsung'tan yakasını kurtarıyor
Şu an için iPhone 8 ya da iPhone Pro gibi adlarla anılan yeni nesil Apple amiral gemisinin 5.8 inç bir OLED ekran ile gelmesi bekleniyor. Bu ekranın tedarikçisi ise, küresel çapta akıllı telefon boyutlarındaki OLED panelleri üzerinde hakimiyet kuran Samsung olacak. Gelen bilgilere göre, bu durumdan rahatsız olan Apple, kendi OLED ekran teknolojisini oluşturmak hedefinde.

Teknoloji devine yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, Apple kimyasal buhar biriktirme (CVD) makineleri tedarik etti ve bu makinelerle Tayvan'da sadece OLED ekran teknolojilerinin Ar-Ge'si için kullanılmak üzere bir tesis kurdu. Bu sayede Apple, akıllı telefon pazarındaki en önemli rakibinden yakasını biraz daha kurtarmış olacak. Apple'ın kendi teknolojisinin üretimini yine Foxconn veya Pegatron gibi Çin merkezli fabrikalara yaptırmak niyetinde olduğu tahmin ediliyor.

OLED panel üretmek için gereken CVD makinelerini kolayca almak mümkün değil. Bu makinelerin çıkışında hakim konumdaki olan şirketin ise Japon merkezli Canon Tokki olduğu ve kapasitesinin çoğunu Samsung Display'e yönlendirdiği ifade biliniyor. Yani Apple'ın OLED panel üretimini yüksek tutmak için edindiği CVD makinelerini daha fazla üreticinin kullanmasına izin vermesi gerekebilir.

Apple tarafından Samsung'a iki yıllık dönem için en az 160 milyon OLED iPhone paneli siparişi verdiği düşünülüyor.