Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği, 'En Etkili STK' Ödülünü Kazandı

Türk Bir Dev Vakfı tarafından düzenlenen ve Türk dünyasına hizmet edenler için çeşitli dallarda verilen Yedi Yıldız Başarı ödüllerin STK dalındaki yarışmasını, onlarca dernek ve vakıf arasından Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği kazandı.

Geçen yıl da Ülkü Ocakları tarafından "En Etkili Sosyal Medya Kuruluşu Ödülü" Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği’ne verilmişti.

Bu yıl, Türk Bir Dev Vakfı tarafından düzenlenen yarışmadaki "En Etkili Sivil Toplum Kuruluşu" dalındaki ödül sanal ortamdan elde edilen beğeniler, adaylara gönderilen SMS’ler ve yarışma günü görev yapan seçici kurulun kararıyla Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği’ne verildi.

Törende bir konuşma yapan Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği Genel Başkanı Yalçın Mıhçı konuşmasında şunları dile getirdi:

“Dili, duyguları, değerleri, tarihi ortak olan, Türk dünyasının saygın, sevgideğer soydaşlarım; Sizlerle aynı havayı solumanın gururunu ve mutluluğunu taşıyorum. Varlığınızla onurlandırdığınız Türk Bir Dev kurultayına hoş geldiniz. Hepinizi ayrı ayrı alkışlıyorum.

Sevgideğer soydaşlarım, bir ülkenin kültürü o ülkenin kimlik kartıdır. Eğer ülkenin kültürü ulusallığını kaybederek bozulur ve yozlaşırsa, o ülkenin kimliği olmaz ve sömürgeleşir. Kültürün bozulması ise o ülkenin dili bozularak yapılır. Dünyada birçok örnekleri vardır. Ama kurulma nedeni dilimize sahip çıkmak olan Türkçenin Diriliş Hareketi ve Derneği buna asla ama asla izin vermeyecektir."

Mıhçı, "Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği olarak, Türk birliğinin ancak ve ancak Türkçe birliğiyle sağlanabileceğini çok iyi biliyoruz. Bu açıdan Türk dünyasına önderlik etmenin büyük sevincini ve sorumluluğunu taşıyoruz. Türkçenin dirilişi Türklüğün dirilişidir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA