Tezcan Karakuş'un işe gitmediği tescillendi

CHP’li Çankaya Belediyesi’nde işe gitmeden maaş aldığını belgeleri ile ortaya koyan Sabah’a suç duyurusunda bulunan Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş yargıda şok yaşadı. Savcılık Karakuş’un şikâyetlerine takipsizlik kararı verdi.

Tezcan Karakuş'un işe gitmediği tescillendi
Tezcan Karakuş'un işe gitmediği tescillendi
Başta Beştepe'ye inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olmak üzere Ankara'ya yapılan bulvarlar ve Ankapark gibi önemli projelere karşı çıkmasıyla bilinen Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan adeta yargı şoku yaşadı. CHP'li Çankaya Belediyesi'nde işe gitmeden maaş aldığını gündeme getiren Sabah Gazetesi Muhabiri Aykut Gören, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez'e açtığı davaların tamamını kaybetti.

İŞE GİTMEDİĞİ İDDİA EDİLDİ
Aynı zamanda Çankaya Belediye Meclis Üyesi olan AK Partili Ali İhsan Ölmez, Çankaya Belediyesi'ne önerge vererek Tezcan Karakuş'un işe gitmeden maaş aldığını iddia etmişti. Ardından SABAH bu iddiaları 'Bankamatik mimar çıktı' haberleştirerek kamuoyu ile paylaştı. Ölmez'in iddiaları, SABAH'ın haberi ve Gökçek'in tweetlerine dayanamayan Karakuş Ankara Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez ve SABAH muhabiri Aykut Gören'e davalara savcılık tarafından takipsizlik verildi. SABAH Gazetesi Muhabiri Aykut Gören'le ilgili Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen manevi tazminat davası hâkim tarafından reddedildi. Kararın ardından İstinaf Mahkemesi'ne başvuran Karakuş'un bu talebinin reddine karar verildi. Aradan geçen süre içerisinde, 'ATM memurluğunu mahkeme yakaladı' haberine imza atan Aykut Gören'e Karakuş tarafından ikinci bir dava açıldı. Açılan davanın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade veren Gören'in sunduğu belgelerin ardından savcılık bu suç duyurusuna da takipsizlik verdi.

AVUKATI BİLE ŞİKÂYET ETTİ
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Karakuş'un kendisini Ankara Barosu'na şikayet ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gök çek'in avukatı Fatih Atalay, 'Sözde demokratlık taslayan Tezcan Karakuş Candan, davayı kaybetmesinin ardından beni baroya şikayet ederek ne kadar tahammülsüz olduğunu göstermiştir. 24 yıllık hukukçuyum… İlk defa baroya şikâyet edildim. Ama bunlar işe gitmeden maaş aldığı gerçeğini değiştirmeyecektir' dedi.