Ön Yargıyı Yıkmak İçin Buluşacaklar

Sakarya Büyükşehir Belediyesince, 'Önyargıyı Yıkmak' başlığı altında çalıştay düzenlenecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, sığınmacı duyarlılığını arttırmak için 29 Temmuz'da 'Önyargıyı Yıkmak' başlığı altında çalıştay düzenleyecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen sığınmacılar ile ilgili olarak 'Önyargıyı Yıkmak’ başlığı altında, Sığınmacı Hakları ve Kamusal Farkındalık Sertifika Programı’nın da yer alacağı çalıştay düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, program için kayıtların 29 Temmuz Cumartesi günü 09.00’dan itibaren alınmaya başlanacağını bildirdi.

Aktürk, toplum olarak ülkelerinde yaşanan savaş, yıkım ve katliam dolayısıyla kendilerini Türkiye’nin himayesine teslim eden sığınmacılara en güzel şekilde ensar olma gayreti içerinde olunduğunu belirtti.

Yaşanan acı olaylar üzerine vatandaşların duyarlılığını arttıracak çalışmalar düzenlemeye karar verdiklerini ifade eden Aktürk, şunları kaydetti:

'İnşallah çok anlamlı ve önemli bir çalışma olacak. Tüm hemşehrilerimizi çalıştaya katılmaya davet ediyoruz. 29 Temmuz Cumartesi günü Ofis Sanat Merkezi’nde düzenlenecek çalıştay, oturumlar halinde gerçekleşecek.'

Tartışma programlarının da yer alacağı programda, 'Sığınmacılar ve Ekonomi: Yaygın Önyargılara Karşı Doğru Bilgiler', 'Sığınmacılar ve İnsan Haklarının Dili: Doğru Bilgiyi Doğru Dille Aktarabilmek', 'Sığınmacılar ve Sosyal Medya: Modern İletişim Araçlarını Etkili Kullanabilmek' başlıklarıyla oturumlar düzenlenecek.
Kaynak: AA