Olta Balıkçılığı Sabrı Geliştiriyor

Geçtiğimiz günlerde yaşanan yağışların ardından havalar birden ısınınca, içerden bunalan olta balıkçıları sahildeki yerlerini aldı. Sahile gelen olta balıkçıları, balık tutarken beklemeyi alışkanlık haline getirmek gerektiğini ifade ettiler.

Olta Balıkçılığı Sabrı Geliştiriyor
Geçtiğimiz günlere Tekirdağ’da yoğun bir şekilde yaşanan yağışların ardından sıcak havalar birden bastırınca, merkez ilçe olan Süleymanpaşa Sahili hafta sonu vatandaşların akınına uğradı. Vatandaşların yanı sıra hemen hemen her hafta sonu sahildeki yerlerini alıp, oltayla balık tutan olta balıkçıları gece geç saatlere kadar serin havanın keyfini çıkardılar. Oltalarını denize atıp gazetecilerin sorularını yanıtlayan olta balıkçıları, bunun bir sabır işi olduğunu ifade ederek, beklemeyi alışkanlık haline getirmek gerektiğini ifade ettiler.

Olta balıkçılığı hakkında bilgi veren olta balıkçısı Ziya Büdün, “Olta balıkçılığı sabır isteyen bir iş. Bazen saatlerce balık gelmiyor. Ama balık yakalamak isteyen bekler. Bu oyun işi değildir. Balık gelmedi mi kaçıp gideyim diye bir şey yok. Beklemeyi bilmeyen balık tutmasın. Bu işin ekonomik manada iyi bir geleceği olmayabilir zaten bir keyif işidir bu. Manevi anlamda da insanın geleceği için iyi bir iş olta balıkçılığı. Çünkü hayata karşı sürekli daha sık sabretme alışkanlığı kazanıyorsun. Sabrın sonu her zaman selamettir. Amacımız illa burada balık tutmak değil. Oltamızı atıyoruz beklerken denizin ve güzel havanın keyfini çıkarıyoruz. Herkes denize hasret biliyorsunuz yaz aylarında deniz etraflarında insanlar kaynar. Bizde özellikle hafta sonları gelip burada hem balık yakalıyoruz hem denizin keyfini çıkarıyoruz. Tekirdağ’da denizin olma fırsatını kullanmaya çalışıyoruz. Bu deniz her yerde yok. Bu deniz için millet binlerce kilometrelerden geliyor. Görüldüğü gibi balıkçılık emek, sabır yetenek ve zaman isteyen bir uğraştır” dedi.

Olta balıkçıları gece geç saatlere kadar balık tutmanın keyfini çıkardılar.
Kaynak: İHA