İnegöl'e 16 Ek Derslik

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 100. Yıl Ortaokulu’na 16 ek derslik yapılacak.

İnegöl'e 16 Ek Derslik
100. Yıl Ortaokulu’na 3 katlı 16 derslik kazandıracak protokol, Ankara Yolu’ndaki başkanlık yerleşkesinde imzalandı. Protokole Büyükşehir adına Başkan Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Müdür Yardımcısı Mustafa Kahya, müteahhit firma adına Sahibi Mustafa Çelebi imza attı. Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çelebiler İnşaat’la birlikte İnegöl’e güzel bir okul kazandıracaklarını vurguladı. Türkiye’nin hızla geliştiğini, yapılan eğitim yatırımlarıyla 2023, 2051 ve 2071 hedeflerine güçlü adımlar attıklarını belirten Başkan Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlamak ve onları geleceğe hazırlamak konusunda eldeki bütün imkanları kullandıklarını söyledi.

Türkiye’nin hedeflerine ilerlemesi konusunda ana proje ortaklarından biri olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü gördüklerini ve bu kurumla birlikte yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Başkan Altepe, şehirdeki tüm okulların eksikliklerinin giderilmesi ya da ihtiyaç hissedilen bölgelere yeni okullar yapılması konusunda hem kamu hem de özel sektör olarak büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahya ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kısa ve orta vadede hedeflerinden biri olan tekli eğitime geçme konusunda Bursa’daki en büyük desteği Büyükşehir Belediyesi’nden aldıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA